Saarts: sotside mured võivad alata pärast valimisi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits / Postimees

Ühinemise poole püüdlevate sotsiaaldemokraatide ja Vene Erakonna Eestis probleemid võivad alata pärast kohalikke valimisi, kui on vaja leida koalitsioonipartner, arvab politoloog Tõnis Saarts.

Tallinna Ülikooli politoloogi hinnangul võib sotsiaaldemokraatide poolt kohalikel valimiste hääletada see osa venekeelsetest valijatest, kes on Eesti poliitikaga rohkem kursis, kui aga Keskerakond ei saa Tallinnas üle 50 protsendi hääletajate arvust, siis võivad saavad sotsiaaldemokraadid kaalukeeleks. Kui nad otsustavad minna koalitsiooni Reformierakonna ja IRLiga, tõmbavad nad kriipsu peale sellele tööle, mis on tehtud venekeelsete valijatega, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Vene valija seda liitu kindlasti alla ei neela, samal ajal jälle on probleem siis, kui nad lähevad liitu Keskerakonnaga, siis tekitab see küsimusi osale eesti valijatest,» ütles Saarts.

Sellist arvamuste erinevust, nagu praegu IRLis näha, sotsiaaldemokraatide ja Vene erakonna ühinemine Saartsi sõnul kaasa ei too.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles