Foto ülimast haruldusest: klient leidis Tallinna restoranis austri seest pärli (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Austri seest leitud pärl.
Austri seest leitud pärl. Foto: Erakogu

Oma pulma-aastapäeva tähistamas käinud naine sai Tallinna vanalinnas asuvas mereannirestoranis The Nautilus ülima õnne osaliseks, kui leidis oma austri seest päris pärli.

Restorani teenindusjuhi Karl-Erik Illiku sõnul on selline asi väga harv ja harduldane nähtus. «Suurem tõenäosus on saada pihta välgunoolega, kui austri seest pärl leida,» ütles Illik.

Sarnane juhtum leidis aasta alguses aset ka USA-s New Yorgis, kui üks austrisõber samuti kullasoonele sattus. Pensionärist hotellijuhataja Rick Antosh oli parasjagu einestamas Grand Central Oyster baaris Grand Central Stationis New Yorgis, kui tundis midagi hamba all. «Korraga tundsin midagi nagu hammast või plommi ja see oli hirmuäratav,» ütles Antosh PIX11-le. «Ja siis, oh sa poiss, ma sain aru, et see polegi hammas, vaid pärl.»

Ameerika eksperdid ütlesid toona CNNile, et tegemist on ülimalt haruldase leiuga.  Marylandi ülikooli keskkonnateaduste keskuse abiprofessori sõnul on tõenäosus pärl leida hinnanguliselt umbes üks kümne tuhande kohta ja seegi on ilmselt liiga helde pakkumine.

Nädlas serveerib The Nautilus umbes 1000 värsket austrit mis on pärit Prantsusmaalt, Hollandist ja Iirimaalt. Seni teadaolevalt pole Eestis veel keegi nii haruldase leiu peale sattunud.

Restorani pakutav austriroog.
Restorani pakutav austriroog. Foto: The Nautilus
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles