Venemaal elavad Eesti kodanikud käisid suursaatkonnas valimas europarlamenti

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Eesti saatkond Moskvas.
Eesti saatkond Moskvas. Foto: Välisministeerium

Täna algas Euroopa Parlamendi valimiste eelhääletamine välisesindustes, ent Moskva suursaatkonnas käisid hääletamas mõned üksikud inimesed. 

Venemaal elab üle 13 000 hääleõigusega eestlast, kuid Moskva suursaatkonnas asuvas valimisjaoskonnas käisid hääletamas vaid mõned üksikud inimesed, edastas «Aktuaalne kaamera».

Suursaatkonna töötajate sõnul on vähese osalemise põhjusteks e-valimiste eelistamine ning ka see, et paljud Venemaal elavad Eesti kodanikud ei saa aru, millega tegelevad europarlamendi saadikud, kuid neile, kes hääletamas käisid, on europarlamendi valimised suur sündmus. 

«Minu jaoks on kõik Eesti valimised tähtsad, aga mul on lihtsalt keeruline tavaliselt valida, sest ma elan oma perega Arhangelskis. Aga antud momendil oleme Podolskis tütre juures. Ni et sealt ei ole raske käia,» rääkis Jüri «Aktuaalsele kaamerale».

Edgar, kes tuli ka saatkonda valima, oli oma valikus kindel: «Ma arvan, et sellepärast on tähtis, et enne oli meil kuus inimest ja sel aastal on seitse inimest, eks? Ja minu kandidaat esindab Eestit õieti seal, europarlamendis. Sest palju inimesi vaatavad ühte joont ainult ja kõrval ei vaata midagi. Aga see mees vaatab ja näeb üldist pilti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles