Vooglaid saatis laiali palvekirjad, kus kutsub inimesi üles ERRi ajakirjanikke survestama (68)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
13.05.2019. Tallinn. Varro Vooglaidi kampaania ERR vastu otsepostitusega. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
13.05.2019. Tallinn. Varro Vooglaidi kampaania ERR vastu otsepostitusega. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamaegi/Postimees /

Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks eestvedaja Varro Vooglaid alustas üle-eestilist allkirjade kogumist, et survestada Eesti Rahvusringhäälingu ajakirjanikke ja juhtkonda. 

Vooglaid heidab petitsioonis Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatusele ette, et programmis pole poliitikasaateid, mida juhiks konservatiivse maailmavaatega saatejuhid. ERRi nõukogu liikme Martin Helme katse hakata rahvusringhäälingu ajakirjanikke karistama kukkus läbi, nüüd proovib Helme mõttekaaslane Vooglaid rahvast tagajalgadele ajada.

«Kui rahvusringhääling pole valmis vabatahtlikult ettepanekuid arvesse võtma, siis võib hakata korraldama meeleavaldusi ja juhtima tähelepanu rahvusvahelises meedias. See on väga tõsine asi,» ütles Vooglaid Postimehele. 

Vooglaid saatis eelmise nädala lõpus esimese portsu kirju otsepostiga tallinlastele ja Raplamaale laiali. Ümbrikus on viis lehekülge rahvusringhäälingut kritiseerivat teksti, milles Vooglaid toob eraldi negatiivse näitena välja raadiosaated «Sildam ja Samost», «Olukorrast riigis», lisaks telesaated «Esimene stuudio», «Foorum» ja «Ringvaade». 

Küsimusele, mis on Vooglaiu eesmärk nende saadete osas, vastas mees küsimusele oma küsimusega: «Aga oskad sa nimetada mõnda poliitsaadet, mida juhib ERRis rahvuskonservatiivne inimene?» 

Muusika asemel

ERRi juhatuse esimees Erik Roose ütles, et Vooglaiu allkirjade kogumine ERRi programmi ja sisu ei mõjuta. «See oleks meie 70 aasta jooksul pretsedent, kui hakkaksime mingisuguse petitsiooni järgi oma programmi kujundama. Kas me korraldame rahvahääletuse, mida tegema hakkame?» ütles Roose. 

Tema sõnul vaadatakse igal hooajal programm ja saatejuhid üle, kuid hetkel vajadust muutusteks pole. «Meil on rekordarv vaatajaid ja et rahvas meid ei armasta, seda probleemi pole,» ütles Roose.

Kommentaarid (68)
Copy
Tagasi üles