Kuum Iisrael tervitas Cronet leigelt

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Eesti eurolaulik Victor Crone ületas eile viimases lavaproovis varasemad tehnilised raskused.
Eesti eurolaulik Victor Crone ületas eile viimases lavaproovis varasemad tehnilised raskused. Foto: Madis Sinivee

«Oh, kust kohast te pärit olete?» uurib kohalik taksojuht, kui oleme vaevu autosse istunud. «Eestist,» vastan. «Me tulime Eurovisioonile.»

Läbi kuuma Tel Avivi sõites saab kiiresti selgeks see, et kohalikud ei paista lauluvõistlusest teab mis vaimustuses olevat. «Tore ja meelelahutuslik sõu, aga nad ei ole just parimad lauljad,» teab taksojuht veel rääkida.

Samas jagub tal Eurovisiooni kohta ka kiidusõnu, sest üritus meelitab kohale rohkelt turiste ning see mõjub kohalike äridele ainult hästi. «Tere tulemast Iisraeli!» žestikuleerib ta lõbustatult.

Eurovisiooni esimese poolfinaali eel on õhkkond Tel Avivis ärev, pressiruumides klõbisevad klaviatuurid pisut intensiivsemalt, fännid avaldavad üksteise võidu ennustusi ning elavad palavalt kaasa oma lemmikute lavaproovidele.

Kuigi internetist leitavad ennustustabelid lubavad Eestile ja Victor Crone «Stormile» kindlat finaalikohta, jagunevad fännid Iisraelis kahte leeri. «Arvan, et Victori võimalus finaali pääseda on 50/50,» sõnab Venemaalt pärit Anton.

«Esimeses poolfinaalis on lihtsalt väga-väga tugevad lood, seega ütlen, et kõigi nende võimalused on pooleks,» lisab ta.

Teisalt on siin rohkelt ka neid fänne, kelle arvates väärib Eesti kindlasti finaalikohta. «Victor on väga karismaatiline kuju,» räägib USAst pärit William. «Ta näeb välja nagu supermodell ja tal on tänavu ka kõige raadiosõbralikum lugu. Ma arvan, et see on täpselt selline lugu, mis võiks meeldida inimestele eri maailmanurkades.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles