Madonna tõi poliitika eurolavale

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Madonna ja räppar Quavo külalisesituses Eurovisiooni lauluvõistlusel kandsid kaks käsikäes käivat taustatantsijat seljal Iisraeli ja Palestiina lippu.
Madonna ja räppar Quavo külalisesituses Eurovisiooni lauluvõistlusel kandsid kaks käsikäes käivat taustatantsijat seljal Iisraeli ja Palestiina lippu. Foto: Orit Pnini/Afp/SCANPIX

Kuigi Eurovisioon on ametlikult poliitikavaba üritus, võis arvata, et kui katku ajal pidu pidada, pääseb poliitiline sõnum ühel hetkel ka lavale. 

Kui võistlus läks oodatud rada pidi, ei saa sama öelda vaheesinejate kohta, kellest nimekaim, popikuninganna Madonna tõi lavale Palestiina lipu, mis Iisraeli korraldustiimi loomulikult marru ajas. Madonna esindaja ütles seepeale, et rahusõnum pole poliitika. Korraldajate meelehärmiks vehkisid vastuolulise sümboolikaga ka Islandi hevimehed.

Diiva sai kaela ka põhjendatud kriitikalaviini – kuulduste järgi pea miljon eurot tasku pannud megastaar jooksis oma esinemisega lausa lati alt läbi ja ilma oma poliitilise torketa oleks ta ilmselt kõigi teiste etteastete varju jäänud.

Kuigi tänavuse Eurovisiooni tunnuslause oli «Julge unistada!», jääb unistamisest mõnes olukorras väheks. Samal ajal kui Madonna palus mitte alahinnata muusika ühendavat jõudu ning pani kaks tantsijat, ühel riiete peal Palestiina ja teisel Iisraeli lipp, laval käsikäes käima, tulistas Iisrael Süüria lõunaosas sõjalennukitest alla rakette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles