Jüri Aarma rääkis traagilise õnnetuse ajal telefoniga (5)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Veerenni raudtee ülekäigu juures koguneti Jüri Aarma mälestuseks ning protestiks rumalate ohutuslahenduste vastu.
Veerenni raudtee ülekäigu juures koguneti Jüri Aarma mälestuseks ning protestiks rumalate ohutuslahenduste vastu. Foto: Tairo Lutter

Teisipäeval kell 10.34 Tallinnas Veerenni raudteeülesõidul hukkunud Jüri Aarma rääkis õnnetuse eel telefoniga.

Elroni rongi pardakaamera videosalvestisest on näha, et Aarma lähenes raudteele elektrijalgratta seljas, ühes käes telefon. «Juhtumi täpsemad asjaolud selgitab välja uurimine,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Annika Maksimov. 

Põhja prefektuuri avariigrupi välijuhi Tanel Pajumaa sõnul Aarma ületas raudteed ilma Retro elektrijalgrattalt maha tulemata, mis ei ole liiklusseadusega keelatud, kuid on välijuhi sõnul ülimalt ohtlik. 

Pajumaa juhtis tähelepanu sellele, et Veerenni raudteeülesõidukohale on paigaldatud piirded, mille mõte ongi selles, et sealt ei saaks kiiresti rattaga läbi sõita ja ratas tuleks võtta käekõrvale.

Aarma ületas raudteed ilma Retro elektrijalgrattalt maha tulemata. 

Elroni kommunikatisoonijuht Mariis Adamberg märkis, et enne ülekäigule lähenemist lasi rongijuht ennetavalt mitu korda vilet. «Nii nagu on rongijuhtidel kombeks seda teha ülesõitudele ja ülekäikudele lähenedes. Märgates ratturit, lasi juht märguandeks veel täiendavat tugevat rongivilet ning tegi avariipidurduse, kuid kahjuks rattur ei peatunud. Elroni nimel avaldan kaastunnet hukkunu lähedastele,» ütles ta. 

Põhja prefektuuri avariigrupi välijuhi Tanel Pajumaa sõnul oli Aarma teel Järvevana tee poolt kesklinna suunas ja sõitis kell 10.34 Veerenni raudteeületuskohas ette paremalt lähenenud Tartu-Tallinna reisirongile, mis sai pärast kokkupõrget pidama mitmekümne meetri kaugusel.

Eesti näitleja, muusik ja kultuuriajakirjanik Jüri Aarma sündis 30. mail 1951 Venemaal Kirovi oblastis väljasaadetute peres. 1956. aastal saabus ta koos perega Eestisse, kooliajal elas Pärnus. Tema isa oli Gunnar Aarma. Tema vend on August Aarma ja õde oli Maria Tilk.

Jüri Aarma abielust koorijuhi ja muusikapedagoogi Merike Aarmaga on sündinud poeg Kiur Aarma ja tütar Roosi-Mae Aarma.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles