Galerii: Tallinnas avati pidulikult renoveeritud laulukaar

Copy

Tallinna lauluväljakul on lõppenud laulukaare renoveerimistööd, mille käigus vahetati välja puitlaudis ja katteplekk ning ühtlasi korrastati ka laululava fassaadid. Täna kell 18 avati renoveeritud laulukaar pidulikult.

Laulukaare panid kõlama harrastuskoorid Heli Jürgensoni, Raul Talmari ja Hirvo Surva dirigeerimisel, kus tulid esitamisele rahva lemmikteosed «Kuulajale», «Ta lendab mesipuu poole» ja «Tuljak». 

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev märkis, et laulukaare renoveerimisega jõudsid lõpule kogu laululava keskse kompleksi ehk laululava, tuletorni ja raadiotorni rekonstrueerimistööd. «Renoveerimistööd olid hädavajalikud, seda nii ohutuse seisukohalt kui ka eelseisvat juubelilaulupidu silmas pidades. 1869. aastal toimunud esimesest laulupeost möödub tänavu 150 aastat ning selle suursündmuse nimel oleme viimastel aastatel ka lauluväljaku kompleksi panustanud, et saaksime väärikalt laulurahvast vastu võtta,» sõnas Belobrovtsev. 

Laulukaare ehitustööde maksumuseks kujunes 995 000 eurot, mida Tallinna linn ja kultuuriministeerium koostöös rahastas.

Juubelilaulupeoks uuendati ka laulukaare esise platsi asfaltkate, korrastati sajuvee ärajuhtimise süsteemid ja uuendati kaablirennid. Praeguseks on suuremahulisemad tööd lõpetatud, laulukaare esise platsi ehitustööde maksumus oli ligi 291 000 eurot.

2017. aastal valmis lauluväljakul kapitaalselt renoveeritud raadiotorn, mis renoveerimistööde käigus kaasajastati täielikult – ehitati ja paigaldati uued rõdud ja uus elektrisüsteem, ehitati välja ventilatsiooni-, jahutus- ja küttesüsteem ning kanalisatsioon.

Tuletorn läbis põhjaliku uuenduskuuri 2010. aastal, kui renoveerimise käigus tehti korda tuletorni trepiastmed ja seinad, vahetati välja valgustid ning torni rõdudele pandi ette lükandklaasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles