Video: Õismäel ründas mees Pakistanist pärit tallinlast (54)

Loora-Elisabet Lomp
Copy

Pakistanist pärit Ažhar viis oma tuttavat täna õhtul poole nelja paiku Õismäele, kui teda ründas EKRE särgis mees.

Ažhar rääkis Postimehele, et kõik algas juba poole nelja paiku õhtul. Ta seisis koos oma sõbraga auto juures. «Ta seisis eemal mõnda aega, ent siis pöördus mu poole,» kirjeldas Ažhar. EKRE särgiga mees karjus korduvalt: «Mine koju, see on Eesti!»

«Ma olen rahulik inimene, kuid see ei ole normaalne,» ütles ta ja lisas, et viimase aasta jooksul on suhtumine välismaalastesse muutunud hullemaks. «Mis siin juhtus? Ma ei taha siin enam elada,» ütles Ažhar ja lisas, et ta mõtleb Eestist välja kolida. «Ma ei saa aru. Elan siin juba viis aastat, aga praeguseks ma enam ei taha,» lausus ta. 

«Ma armastan Eestit, eriti siinset rahu,» ütles ta. Ažhar kuuleb igapäevaselt oma töökohas ebameeldivaid sõnu. «Mind kiusatakse, koheldakse väga halvasti, kutsuvad solvavate nimedega,» selgitas ta, kuidas eestlased teda viimase aasta jooksul ahistavad. 

Politsei pole avaldust antud juhtumi kohta saanud. «Politsei vaatas läbi avaldatud video tänasest juhtumist Õismäe teel ning esialgse hinnangu kohaselt esinevad välismaalase suhtes agressiivselt käitunud mehe teos süüteo tunnused,» ütles Lääne-Harju politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Erkko Piirimägi. «Politsei võttis ühendust täna õhtul video teinud mehega ning leppis temaga kokku kohtumise ütluste andmiseks,» ütles Piirimägi ja lisas, et politsei soovitab igast olukorrast, kus ohustatakse inimese tervist või vara, anda teada helistades hädaabinumbril 112.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna pressiesindaja Holger Berg ütles Postimehele, et nende erakonna särk see pole. «See särk pole meie erakonna tehtud särk,» vastas Berg. Ta ütles, et erakonnale pole see tolereeritav, et nende nime kasutatakse vägivaldses vormis. «Oleme ka varem öelnud, et meile on taunitav igasugune vägivald. Loodetavasti kannatanu teeb avalduse politseisse ja juurdlus selgitab välja, kes see isik on,» lausus EKRE pressiesindaja Holger Berg. 

Ažharil juhtus aasta tagasi taoline juhtum, kui ta oli Rocca al Mare kaubanduskeskuse juures. Üks mees tuli ta juurde ja karjus ta peale, tahtis isegi kakelda. «Kui midagi taolist juhtub, siis tahad Eestist välja kolida. Kuidas öeldakse, et Eestis pole rassiste,» sõnas ta ja lisas, et ta ei suuda elada sellises riigis. 

Kommentaarid (54)
Copy
Tagasi üles