Maksuamet süüdistab Kert Kingot raskes hooletuses maksuvõla uurimisel (73)

Andres Einmann
Copy
MTA süüdistab Kert Kingot töökohustuste eiramises, värske minister peab enda karistamist aga puhtaks töökiusamiseks. 
MTA süüdistab Kert Kingot töökohustuste eiramises, värske minister peab enda karistamist aga puhtaks töökiusamiseks. Foto: Eero Vabamägi

Kert Kingo ning maksu- ja tolliamet arutavad kohtus, kas nüüdne minister täitis ehitusfirma maksuasjade uurimisel korralikult töökohustusi.

Värske väliskaubandus- ja IT-minister Kert Kingo (51) käib maksu- ja tolliametiga (MTA) kohut, kuna ametis juristina töötanud naine pole nõus distsiplinaarkaristuse ja palga vähendamisega. EKRE minister nimetab MTAs toimunut puhtaks töökiusamiseks ja on veendunud, et pole midagi valesti teinud.

Postimehe käsutuses olevatest menetlusdokumentidest selgub, et kohtuvaidluseni viinud sündmused said alguse juba 2015. aasta lõpus, kui MTA tulude osakonna erimenetluse talituse peajurist andis Kingole menetleda OÜga Parim Ehitaja seotud materjalid. Ametil oli alust arvata, et ettevõte pole tasunud väljamakstud palkadelt maksusid. Tegemist oli tavapärase menetlusega, MTA uurijatel on üldjuhul samasuguseid asju korraga käsil neli-viis.

Kommentaarid (73)
Copy
Tagasi üles