Ringkonnakohus peab Weroli kriminaalasja osaliselt uuesti arutama

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Werol Tehaste endised juhid. Pildil ees vasakult Tõnu Jaanimets ja Helmo Hainsoo, teises reas Erki Aavik.
Werol Tehaste endised juhid. Pildil ees vasakult Tõnu Jaanimets ja Helmo Hainsoo, teises reas Erki Aavik. Foto: Margus Ansu

Riigikohus saatis täna Werol Tehaste endiste juhtide kriminaalasja osaliselt tagasi ringkonnakohtusse. Osades kriminaalasja episoodides tunnistas kohus aga tehase endise juhi Erki Aaviku lõplikult süüdi.

Nimelt kinnitas riigikohus ringkonnakohtu otsuse osas, mis puudutas Aaviku süüdimõistmist rahapesus ja omastamises. Ringkonnakohus hakkab teises kohtukoosseisus arutama üleliigse rapsiseemne ostmist ja sellega riigile kahju tekitamist aastatel 2004-2005.

Lisaks tühistas õigusemõistja varasemate kohtuastmete otsuse, millega arestiti Aaviku poolt ühe advokaadibüroo arvele kantud 62 000 eurot. Vastavalt otsusele on advokaadibüroo arvelduskonto aresti alt vabastatud.

Samuti jättis riigikohus rahuldamata Eesti Vabariigi tsiviilhagi summas 13 870 000 krooni.

Lisaks Aavikule on kriminaalasjaga seotud ka tehase endisesse juhtkonda kuulunud Helmo Hainsoo ning Tõnu Jaanimets.

Otsuse täisteksti saab lugeda riigikohtu veebilehelt.

Süüdistuse järgi varus Werol Aaviku juhtimise all ligi kaks korda enam rapsiseemet, kui nõukogu oli lubanud. Samuti tekitas Aavik süüdistuse järgi Werolile rapsiseemne liialt kõrge hinnaga ülevarumisel enam kui 13 miljoni kroonini ulatuva kahju. Lisaks kantis Aavik varifirmade ja fiktiivsete arvete alusel ettevõttest välja üle kolme miljoni krooni ning üritas seda raha legaliseerida.

Aavik oli Werol Tehaste juhatuse liige 9. juunist 2003 kuni 20. detsembrini 2004 ja Hainsoo 6. veebruarist 2003 kuni 31. maini 2006. Jaanimets töötas Werol Tehaste ostu-müügiagendina 29. septembrist 2003 kuni 31. juulini 2004 ja kommertsdirektorina 1. augustist 2004 kuni 1. veebruarini 2005.

Riigile kuulunud Weroli nõukogu vabastas Aaviku ametist poolte kokkuleppel ja suure lahkumishüvitisega 2004. aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles