Kohus saatis Õismäel pakistanlast rünnanud mehe kaheksaks päevaks arestikambrisse (19)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
EKRE särgiga mees, kes ründas Õismäel Pakistanist pärit tallinlast. Särk pole erakonnaga kuidagi seotud.
EKRE särgiga mees, kes ründas Õismäel Pakistanist pärit tallinlast. Särk pole erakonnaga kuidagi seotud. Foto: Postimees.ee

Tallinnas Õismäel Pakistani päritolu tallinlast rassistlikult rünnanud mehele määras kohus täna karistuseks kaheksa arestipäeva.

Politseinikud pidasid eile kinni 43-aastase Tauno, kes ründas 22. mail Õismäe teel verbaalselt ja füüsiliselt Pakistani päritolu meest. Politsei taotles selle teo eest mehele karistuseks arestipäevasid, sest varasemalt määratud rahaline karistus samalaadse teo eest ei ole soovitud mõju avaldanud.

Harju maakohus tunnistas täna mehe süüdi karistusseadustiku paragrahvi 262 alusel, mis käsitleb avaliku korra rikkumist ning määras karistuseks kaheksa päeva aresti. Karistusaja alguseks loetakse tema kinnipidamine eile õhtul. Mees tunnistas kohtus oma süüd ning seda, et tema käitumine oli vale.

Põhja prefektuuri Lääne-Harju politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Erkko Piirmägi sõnul peab Eestis olema igal inimesel õigus tunda end tänavatel turvaliselt. «Oleme ühiskonnas kokku leppinud üldistes käitumisreeglites ning avalikus ruumis ei tohiks olla kohta teise inimese solvamisele, hirmutamisele või ähvardamisele, ükskõik millistest motiividest ajendatuna. Suhtume sellistesse juhtumitesse väga tõsiselt, sest selline käitumine ohustab ühiskonna turvatunnet. Ka kohus andis hinnangu, et agressiivsele käitumisele avalikus ruumis kohta ei ole,» ütles Piirimägi.

Talituse juht tuletab meelde, et kui keegi tunneb ohtu enda elule, tervisele või varale, siis abi saamiseks on kõige õigem pöörduda esmalt politsei poole helistades kohe hädaabinumbril 112.

Mehel on õigus esitada apellatsioon seitsme päeva jooksul alates otsuse kuulutamisest.

Kannatanu Ažhar oli kolmapäeva õhtupoolikul parajasti oma tuttavat Õismäele viimas, kui EKRE logoga särgis Tauno talle kallale tuli. «Ma olen rahulik inimene, kuid see ei ole normaalne,» ütles Ažhar ja lisas, et viimase aasta jooksul on suhtumine välismaalastesse muutunud hullemaks. «Mis siin juhtus? Ma ei taha siin enam elada,» ütles Ažhar ja lisas, et ta mõtleb Eestist välja kolida. «Ma ei saa aru. Elan siin juba viis aastat, aga praeguseks ma enam ei taha,» lausus ta. 

«Ma armastan Eestit, eriti siinset rahu,» ütles ta. Ažhar märkis samas, et paraku kuuleb ta igapäevaselt oma töökohas ebameeldivaid sõnu. «Mind kiusatakse, koheldakse väga halvasti, kutsuvad solvavate nimedega,» selgitas ta, kuidas eestlased teda viimase aasta jooksul ahistavad. 

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna pressiesindaja Holger Berg ütles Postimehele, et nende erakonna särk see pole. «See särk pole meie erakonna tehtud särk,» vastas Berg. Ta ütles, et erakonnale pole see tolereeritav, et nende nime kasutatakse vägivaldses vormis.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles