Eesti poevaras juhatas Saksa politsei tagaotsitava jälile (1)

Andres Einmann
Copy
Saksa politsei.
Saksa politsei. Foto: Annette Zoepf / EPA / Scanpix

Lääne-Saksamaal Kölni lähedal pidas politsei esmaspäeval kinni Eestist pärit poevarga. Juhtunu asjaolusid uurides jõudsid korrakaitsjad noormehe kaaslaseni, kes oli varasema kuriteo eest kuulutatud tagaotsitavaks.

26-aastane Eestist pärit noormees otsustas esmaspäeva keskpäeval minna Nordrhein-Westfahleni liidumaal Rösrathi linnas kodumasinate poodi vargile, teatas Rheinisch-Bergischer piirkonna politsei.

Kaupluse töötaja märkas kell 12.20, kuidas noormees pistis elektroonikaseadme oma t-särgi alla ja kõndis poest välja.

Poevaras jalutas parkimisplatsil asuva Suzuki sõiduauto juurde ja viskas varastatud kraami uksest sisse. Kui noormees märkas talle järgnenud kauplusetöötajat, jooksis ta sündmuskohalt minema. Politsei pidas ta kaupluse lähedal kinni.

Politsei tegi juhtunut uurides kindlaks, et parkimisplatsil asuva Suzukiga reisis veel kaks Eestist pärit inimest – 36-aastane naine ja 41-aastane mees. Isikuandmeid kontrollides selgus, et 41-aastane mees oli varem toime pandud kuriteo eest kuulutatud tagaotsitavaks, kuna tal on kandmata 298-päevane vanglakaristus. Politsei toimetas mehe vanglasse, kus ta asus oma karistust kandma.

Poevargusega vahele jäänud noormehe lubasid politseinikud kautsjoni vastu vabadusse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles