Paet: Euroopa Komisjon soovitas liitumiskõneluste alustamisega Albaania ja Põhja-Makedooniaga (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Erik Prozes

Euroopa Parlamendi väliskomisjoni liikmed kohtusid täna Euroopa Liidu (EL) laienemisvoliniku Johannes Hahniga, et saada ülevaade ELi kandidaatriikide viimastest sammudest ja Euroopa Liidu suhetest nende riikidega. 

Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti sõnul soovitas Euroopa Komisjon ELil alustada Albaania ja Põhja-Makedooniaga liitumiskõnelusi. «Albaanias on justiitsreform edukalt edasi liikunud, Põhja-Makedoonia on saanud lõpuks korda suhted naabrite Kreeka ja Bulgaariaga,» ütles Paet.

«Montenegrol on jäänud vaid üks läbirääkimispeatükk ELiga veel avamata. Serbia ja Kosovo kõnelused liiguvad edasi, kuid hoiduda tuleb teineteise provotseerimisest,» lisas ta.

Paeti sõnul peaks Bosnia ja Hertsegoviina reforme kiirendama ning Türgiga on ELil hea koostöö näiteks immigratsiooni-teemadel. «Samas kahjuks tervikuna on ELi ja Türgi suhted saanud tagasilööke seoses Türgi sisepoliitiliste arengutega,» ütles ta.

Paet lisas, et Eestile ja Euroopa Liidule on igal juhul olulised positiivsed arengud ja stabiilsus ELi vahetus naabruses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles