Silja Europa laeval läks vaip põlema (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tallink Silja Line.
Tallink Silja Line. Foto: Alexander Demianchuk / Alexander Demianchuk/TASS

Kolmapäeva õhtul avastati Silja Europa laeval tulekahju samal ajal, kui laev Tallinna sadamasse saabus.

Postimehe lugeja sõnul puhkes tuli 21.50–22.00 vahel, kui Tallinki laev Silja Europa oli Tallinna sadamasse jõudmas. «Laeval lasti häiresignaali ja kui küsisin meeskonnalt, mis toimub, siis öeldi, et laevas on tulekahju ja meeskond tegeleb selle kustutamisega,» kirjeldas ta olukorda. «Suitsuhaisu oli tunda. Umbes poole kümne paiku teavitas meeskond, et tulekahju on saadud kontrolli alla ja kustutatud.»

Tallinki Silja kommunikatsioonijuhi Marika Nöjdi sõnul ei olnud tulekahju reaalne oht reisijatele ega tekitanud stressi neile. «Kajutis olev vaip läks kuidagi põlema,» selgitas Nöjd Iltalehtile ja lisas, et täpsemat informatsiooni selle kohta pole. Esialgsete andmete kohaselt polnud inimesi kajutis. 

«15 minutit enne Tallinki laeva Silja Europa saabumist Tallinna, aktiveerus laeva sillas tuletõrje häiresüsteem. Laeva turvateenistus oli minutiga kohal kajutis, mille suitsuandur oli aktiveerunud ning kajutis tuvastati tulekahju,» selgitas Tallinki kommunikatsiooni juht Katri Link. Laevameeskond alustas koheselt tulekahju kustutamist, reisijaid teavitati tulekahjust ning kajuti ümbrusest evakueeriti reisijad. Meeskond suutis kümne minutiga kõik ära kustutada. 

«Esmase vaatluse põhjal tehti kindlaks, et kajuti põrandal põles reisija käekott ning meeskond tegi kindlaks ning pidas kinni kajutiga seotud Soome kodanikust naisterahva, kes tunnistas, et oli kajutis suitsetanud,» sõnas Link. Ta rääkis, et  põlengu ajal kedagi kajutis ei olnud ning juhtumi käigus keegi reisijatest ega meeskonnast viga ei saanud.

«Sündmuskohale kutsuti politsei, kes teostas vajalikud toimingud ning fikseeris olukorra,» selgitas ta ja lisas, et vee, suitsu ja tulekahjustuse saanud kajutite reisijatele väljastati uued kajutid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles