Fotod: Noblessneri sadamalinnakusse ehitatakse veel mitusada korterit

Postimees
Copy

Noblessneri sadamalinnaku järgmises arendusetapis valmib kokku ligi 24 000 ruutmeetrit korteri- ja äripindu.

BLRT Grupi kinnisvara arendusdirektori Ivar Piirsalu sõnul on Noblessneri arendus kulgenud hoogsalt. «Viimase kahe aasta jooksul on Noblessneri ajaloolistesse tööstushoonetesse kolinud mitmed ärid, galeriid ja restoranid. Valminud on esimene elamuarendusetapp ning suur osa sadamalinnaku infrastruktuurist – linnaväljak, tänavad ja kergliiklusteed,» kirjeldas Piirsalu.

Viie aasta jooksul on ajaloolistes hoonetes renoveeritud või rekonstrueeritud umbes kümme tuhat ruutmeetrit äripinda, koguinvesteeringuga umbes kümme miljonit eurot. Esimeses elamuehitusetapis rajati ligikaudu 40 000 ruutmeetrit pinda, ehk 200 korterit, peale selle veel

kolm tuhat ruutmeetrit äripindu. «Superarhitektuur arhitektuuribüroolt Pluss, kellele me oleme väga tänulikud. Ja kõigele lisaks on meil siin merele kõige lähemal asuv kortermaja Eestis.

Tänavu suvel lõpeb Noblessneri valukoja ja selle kõrval oleva ajaloolise laevasüsteemide tsehhi hoone renoveerimine, kus sel sügisel avavad uksed Kai kunstikeskus ja PROTO avastustehas. «Sadamalinnaku kesksesse kohta, valukoja kõrvale oleme rajanud kohe avatava kahesaja-kohalise avaparkla, mis loob ideaalsed võimalused kvartali külastamiseks, mere ääres jalutamiseks, promenaadi äärde tulemiseks, restoranide ja kohvikute külastamiseks,» ütles Piirsalu.

Järgmises arendusetapis rajatakse koostöös Merkoga kuus kortermaja, kus on kokku 330 korterit ning ligi neli tuhat ruutmeetrit kaubandus- ja äripindu. Esimene elumaja peaks valmima 2021. aasta lõpus, ülejäänud hooned kohaselt 2022. aastal.

Järgmise elamuarendusetapi suurima, Allveelaeva 4 hoone arhitektuurse lahenduse autor on samuti arhitektuuribüroo Pluss. Ajaloolise Ellingu pargi kõrvale Lennusadama 3/Vesilennuki 18 kruntidele rajatakse viis korterelamut, mille arhitektuurikonkursi võitsid KOKO Arhitektid. Jätkub ka Noblessneri jahisadama arendus ning sinna tekib kuni 350 kaikohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles