Keila päev algab väljakukella käivitamisega (1)

Postimees
Copy
Keila kell.
Keila kell. Foto: Valdur Vacht

Homne Keila päev algab hommikul kell kümme, kui käivitatakse 150-aastase Keila jaamahoone ees olev kell.

Keila kella samba kõrgus on ligi viis meetrit ja selle otsas oleval kellal neli kellaplaati, mis tähendab, et aega saab vaadata igast ilmakaarest. Iga kellaplaadi all on kuldsete tähtedega Keila nimi.

Kell on pimedal ajal valgustatud. Kella juurde kuulub valgussensor, kontroller ja kellahelina süsteem. Nimelt on kellal oma helin, mida saab kuulata igal pool- ja täistunnil.

Esimest korda kuulevad linlased uue kella helinat 1. juunil kell kümme, mil kogunetakse jaamaplatsile kella tervitama. Pidulikkust lisab sündmusele Keila linnaorkester, kelle puhkpillimäng võtab vastu saabuvaid ronge ja on avaakordiks Keila päevale.

Linnaõiguste saamise 81. aastapäevale pühendatud Keila sündmusterohkeimasse päeva mahuvad 16-tunnine kontsert Keskväljakul, kümned atraktsioonid ja esitlused ning piirkonna pikima traditsiooniga laat, kus ainuüksi müügikohti on üle 300. Keila kella valmistas Good Directions Ltd Suurbritanniast Hampshire´ist.

Liiklus suletakse Keila päevaks juba reede, 31.mai õhtul kell 18. Kesklinnast ümbersõiduks soovitatakse kasutada kõrvaltänavaid, ümbersõit on tähistatud. Transiitliikluseks soovitatakse kasutada Niitvälja teed, Keilast Ääsmäe suunal on läbisõit avatud. Tavapärane liikluskord taastub 2.juuni esimestel tundidel. Sulgemisperioodil ei sõida bussid Keskväljakul olevatesse peatustesse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles