Vanalinna päevade rüütliturniiril võitleb sada ekstreemsportlast

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Foto: Kesklinna valitsus

Keskaegses stiilis rüütliturniir Old Tallinn Cup toob vanalinna päevadeks Tallinna ligi sada võitlejat, kes tulevad homme Harju tänava haljasalal rahva ette.

«Ajalooklubi Nordburg on suutnud turniiri teha rahvusvaheliselt tuntuks, nii et neljandat korda toimuvast Old Tallinn Cup’ist võtavad osa kaheksa riigi võistlejad, nii naised kui ka mehed. Võitlejaid saabub ennekõike meie naabermaadest, aga ka näiteks Iisraelist ja Suurbritanniast,» ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Rüütliturniir avatakse Raekoja platsil laupäeval kell 10, misjärel suundutakse tavapärasesse võitluspaika Niguliste kiriku kõrval asuvale haljasalale. Esimesed võitjad naiste klassis kuulutatakse välja pärast keskpäeva, parimaid meesvõitlejaid autasustatakse õhtul kella 19 paiku.

Turniiri eestvedaja Nikolai Bõkovi sõnul on tegemist ekstreemspordi alla liigituva võistlusega, kus tuleb ette ka vigastusi. Pealvaatajatele on aga tagatud nii turvalisus kui ka põnevus. Klubis Nordburg on keskaegse täiskontaktvõitlusega tegeldud kuus aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles