Kaitseliitlased võtavad mõõtu Sõrve retkel

BNS
Copy
Kaitseliitlased
Kaitseliitlased Foto: Marko Saarm / Sakala

Kaitseliitlased ja teised riigikaitsjad võtavad laupäeval ja pühapäeval mõõtu traditsioonilisel sõjalis-sportlikul võistlus Sõrve retk, mis on pühendatud Afganistanis langenud kaitseväelase Kristjan Jalaka mälestusele.

Pühapäevani kestval võistlusel on kolmeliikmelistel meeskondadel võimalik valida kahe erineva raskusastmega raja vahel, edastas Kaitseliit.

Võistlusel treenitakse ja hinnatakse meeskonna koostööd, võitlejatele vajaminevaid oskusi, vastupidavust, iseseisvat otsustusvõimet ja loovust. Samuti treenitakse maastikul liikumist, kinnistatakse üksikvõitleja oskusi füüsilise koormuse ja stressi tingimustes ning arendatakse sõprussidemeid teiste üksustega.

Sõrve retk on pühendatud Afganistanis NATO missioonil langenud nooremseersant Kristjan Jalaka mälestusele. Nooremseersant Jalakas oli pärit Sõrvest.

2009. aasta 15. detsembri hommikul ründasid valitsusvastased Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis Nad-e-Ali piirkonnas Eesti jalaväeüksust isevalmistatud lõhkekehaga. Jaoülema abi nooremseersant Kristjan Jalakas, kelle allüksus hõivas Wahidi patrullbaasist vähem kui kahe kilomeetri kaugusel üht hoonetekompleksi eesmärgiga panna välja vaatluspost, hukkus plahvatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles