Kuressaare lennuliini asjus peaks selgus saabuma uuel nädalal

Postimees
Copy
Transviabaltika.
Transviabaltika. Foto: JUSS SASKA

Ligi aasta tagasi välja kuulutatud hanke põhjal pidanuks Kuressaarde saama 1. juunist juba suurema lennukiga, et aga erinevate vaidluste tõttu pole maanteeamet suutnud uue vedaja, Regional Jetiga lepingut sõlmida, lendas ka laupäeval Tallinna-Kuressaare-Tallinna liinil jätkuvalt Transaviabaltika oma 19-kohalise lennukiga.

Regional Jet on lubanud hakata lendama 72-kohalise lennukiga, maanteeamet on aga pikendanud eelmise vedajaga lepingut kuni kaheks aastaks, vahendas ERRi «Aktuaalne kaamera». Millal suurem lennuk liinile jõuda võiks, võib täpsemalt selguda algaval nädalal.

«Siin on nüüd laual kaks varianti: kas minnakse lepingusse suure lennuki vedajaga või tuleb välja kuulutada uus riigihange ja teha kõik uuesti nullist,» tunnistas maanteeameti liiklusdirektor Meelis Telliskivi.

Küsimusele, millised ajakavad nendel variantidel võiksid olla, vastas Telliskivi nii: «Ütleme nii, et kui on see esimene versioon, ehk suurem lennuk, siis üritaksime nii kiiresti kui võimalik - ma arvan, et sellisel juhul ikkagi selle suve jooksul - aga kui nüüd läheb uude hankesse, siis ei oska täpselt öelda, loodame kas siis sügiseks või järgmiseks kevadeks valmis saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles