Tammsaar: minu tagasiastumist pidas Parts küll riigimehelikuks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine põllumajandusminister ja riigikogu liige Tiit Tammsaar.
Endine põllumajandusminister ja riigikogu liige Tiit Tammsaar. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigi viljasalvega seotud skandaali tõttu kunagi põllumajandusministri kohalt tagasi astunud Tiit Tammsaar soovitab seda teha ka praegustel IRLi ministritel Juhan Partsil ja Ken-Marti Vaheril, sest see oleks kasulik nii mõlemale poliitikule kui ka erakonnale tervikuna.

Tammsaar meenutas, et kui tema tagasi astus, ei olnud tal ministrina vargusest õrna aimugi, sest Eesti viljasalvel oli oma nõukogu ning lepinguid allkirjastas tema eelkäija minister Ivari Padari ajal ametis olnud kantsler, teatab ERR uudisteportaal. Tammsaare sõnul võttis nii tema kui omaaegne kultuuriminister Signe Kivi vastutuse, kuna tegu oli korraliku eksimusega.

«Parts oli minu tagasiastumise ajal ju peaminister ja siis ta kiitis minu sammu küll väga riigimehelikuks,» sõnas Tammsaar. «Nüüd mina ütlen ka - Juhan, ole hea mees, võta Ken-Marti käevangu ja tulge jõuluks koju,» sõnas Tammsaar ja lisas, et veel ei ole hilja, nii saab terve Eestimaa, IRL ja ministrid ise ka jõulurahu.

Novembri lõpus selgus, et Tallinna vanalinnas võrdselt Nikolai Stelmachile, Indrek Raudsele ja Siim Kabritsale kuuluvasse korterisse on registreeritud suur hulk Vene kodanikele kuuluvaid ettevõtteid ja osaühinguid, mis andis nende omanikele aluse Eesti elamisloa taotlemiseks. Eelmisel laupäeval toimunud IRLi volikogu mõistis hukka fiktiivsete elamislubadega kauplemise. Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach lahkusid erakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles