Ratas: Nutt oli poliitilises tegevuses oluline järjepidevuse kandja

Postimees
Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Peeter Lilleväli/Põhjarannik

Mart Nutt jättis aastate jooksul kaaluka jälje paljudesse olulistesse arenguprotsessidesse, mis praegust Eestit on kujundanud, kirjutab peaminister Jüri Ratas.

«Saime täna mõõtmatult kurvaks tegeva uudise, et meie hulgast on igaveseks lahkunud riigikogu liige Mart Nutt. Mart kuulus alates Eesti iseseisvuse taastamisest kõikidesse riigikogu koosseisudesse, kus ta oli väga põhimõttelise poliitikuna aastate jooksul silmapaistev ja kõrgelt hinnatud. Mul oli suur au temaga mitmes parlamendikoosseisus kokku puutuda ning koostööd teha,» kirjutab Ratas.

Isamaalise ja konservatiivse inimesena oli Mart Nutt Ratase sõnul oma poliitilises tegevuses kindlasti oluline järjepidevuse kandja. «Ta aitas oma tööga kokku sõlmida meie riigi taasrajamise kogemust ja sellest tõukunud päevapoliitikat. Kindlasti jättis ta aastate jooksul kaaluka jälje paljudesse olulistesse arenguprotsessidesse, mis praegust Eestit on kujundanud.»

«Oma ühiskondlikus panuses seisis ta nii meil kui maailmas ideaalide ja väärtuste eest, millesse ta ise vankumatult uskus ning mis on meie iseseisvuse taastanud riiki hästi teeninud. Olgu selleks siis tema aastate jooksul Inimõiguste Instituudi tegevusse antu või viimase aja sihikindel töö Eesti ÜRO julgeolekunõukogu mittealalise liikme kampaanias.»

«Ma avaldan südamest kaastunnet kõigile Mardi pereliikmetele, lähedastele, sõpradele ning ametikaaslastele. Puhka rahus, hea Mart!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles