Vald kinnitab: Martin Helme suvilal on ehitusluba olemas (40)

Copy
Ehitusluba
Ehitusluba Foto: Martin Helme

Tänane Õhtuleht seadis ekslikult kahtluse alla rahandusminister Martin Helme (EKRE) suvilaehituse seaduslikkuse. 

Õhtulehe kirjutas täna, et Martin Helme elab perega suvilas, mis on ehitatud seadusi rikkudes. Lääneranna valla ehitusspetsialist Vjatšeslav Fomitšev kinnitas Õhtulehele, et sellele katastriüksusele pole ehitusluba väljastatud. 

Tegelikult on Martin Helme suvilal ehitusluba olemas, kinnitas Lääneranna valla vallavanem Mikk Pikkmets täna hommikul Postimehele. 

Vallavanema sõnul edastati Õhtulehele ebaõiget teavet, sest ehitusregister ei näita, et Rukkilille katastriüksusele Matsi külla oleks väljastatud ehitusluba.

Viga tekkis sellest, et 2016. aasta märtsis väljastas Varbla vallavalitsus ehitusloa Laane kinnistule Matsi külla, mis jagati kolmeks. Selle ühest osast sai Rukkilille, mille peale jäi ka Helme suvila. 

«Kahjuks ei vormistanud tol hetkel Varbla valla ehitusspetsialist vastavat muudatust ehitusregistris, mistõttu on tekkinud olukord, kus näiliselt ei ole püstitatavale hoonele väljastatud ehitusluba,» selgitas Pikkmets vallapoolset ehitusloa vormistamisel tehtud viga. 

Sellegipoolest on suvilal puudu kasutusluba, kuid seda ei pea Martin Helme suureks patuks. «Kui keegi tahab muidugi tuhandeid eurosid trahvi teha kõigile inimestele, kes elavad ilma kehtiva kasutusloata majades Eestis, siis on vist leitud lahendus riigieelarve miinuse katteks,» pakkus Helme.

Kommentaarid (40)
Copy
Tagasi üles