Otsus Laagna tee sulgemise kohta võib tulla kolmapäeval (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Christopher Nolani uue filmi «Tenet» üks võttepaik on linnahalli juures.
Christopher Nolani uue filmi «Tenet» üks võttepaik on linnahalli juures. Foto: Tairo Lutter

Filmivõtete ajaks Laagna tee sulgemist lubava või keelava otsuse peab tegema linnavalitsus, mille istung on kolmapäeval.

Tallinna transpordiamet analüüsib praegu põhjalikult kõiki võimalikke tagajärgi, mis võivad kaasneda sellega, kui Laagna tee kuuks ajaks sulgeda, nagu soovib režissöör Christopher Nolani uue filmi võttegrupp.

«Praegu analüüsime kõike, et saada selgeks, mis on võimalik ja mis ei ole. Kas võiks olla osaline või täielik sulgemine, mis saab ühistranspordist, mis saab tavaliiklusest,» loetles transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Ta lisas, et sulgemise rahaline pool on üks asi, olulisem on see, mis saab Laagna tee sulgemise korral sealsest liiklusest. «Kõike on võimalik teha, aga küsimus on selles, millised on tagajärjed. Kui Laagna tee sulgemise tagajärjed muutuvad ebamõistlikult koormavaks, siis ei saa seda teha. Aga praegusel hetkel ma tõepoolest ei oska öelda, missugune see otsus võib tulla. Nii suurt tänavasulgemist nii pikaks perioodiks pole meil varem olnud,» lausus Rüütelmaa.

«Laagna teel on ju ridamisi Tallinna ühistranspordiliine, seal on maakonnaliinid, kaugliinid, kohalik transport, transiitliiklus. Ida poolt tullakse Tallinna ju valdavalt mööda Laagna teed.

Tuleb läbi analüüsida kõik busside väljumised. Mis kell, kust ja kuhu, kui palju reisijaid, see töömaht on tõepoolest väga suur. Kõik tuleb mitu korda üle kontrollida, et ei oleks vigu sees. Ja kogu see asi läheb linnavalitsuse istungile. Sest kui otsustatakse sulgemiseks luba anda, siis selle otsuse teeb linnavalitsus,» selgitas liikluskorraldaja.

Linnavalitsuse istung toimub kolmapäeval. Linnapea Mihhail Kõlvart teatas eelmisel nädalal, et linnavõim ei saa lubada Laagna tee täielikku sulgemist. «Oleme valmis kaaluma magistraali osalist sulgemist palju lühemaks ajaks, kuid täielik sulgemine terveks kuuks ei ole mõeldav,» teatas Kõlvart.

Kõlvart on esmaspäeval ja teisipäeval Stockholmis Euroopa suurlinnade võrgustiku EUROCITIES juhatuse koosolekul. Linnavalitsuse istung, kus võidakse otsustada Laagna tee sulgemise lubamine, toimub kolmapäeval.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles