Fotod ja video: Tallinnas Nõmmel sai liinibussi ja sõiduauto kokkupõrkes viga 14 inimest (2)

Copy

Tallinnas Nõmmel põrkasid täna õhtul kokku liinibuss ja sõiduauto, õnnetuses sai vigastada 14 inimest, kellest kaks vajasid haiglaravi.

Õnnetus Tallinnas Põllu tänaval juhtus täna veidi enne kella 16.30, kui peateel liikunud ja eessõiduõigust omanud liinibussile sõitis kõrvalteelt ette sõiduauto Volvo. Õnnetuses sai kokku viga 14 inimest. Esialgu teatati kaheksast vigastatust.

Politsei teatel said bussis viibinud 71-aastane ja 65-aastane naine avariis raskelt viga ja nad viidi haiglasse. Teada on, et 65-aastase naise vigastused on väga rasked. 

Lisaks andsid meedikud veel kaheksale bussis viibinud ja õnnetuse järel valu kurtnud reisijale esmaabi kohapeal. Kokku oli bussis umbes 30 reisijat. Volvos oli õnnetuse hetkel peale juhi veel kolm alaealist last. Ka neile andsid meedikud esmaabi kohapeal.

Sündmuskohal selgitas politsei, et mõlema masina juhid olid kained ning omavad juhtimisõigust. Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse menetluses.

Bussis olnud Postimehe lugeja teatel on samal ristmikul varemgi probleeme olnud. «Olen mitu korda näinud sealsel ristmikul, et ei alluta reeglile anda teed, tõenäoliselt oli see ka õnnetuse põhjuseks,» ütles ta. 

«Mina olin bussi keskosas ja ei saanud viga. Bussi eespool kukkusid mitmed inimesed pikali ja üks neist toolide alla. Inimesed läksid bussist välja ja vigastatud istusid kohe maha, ühel vanaproual tuli peast verd. Lähedusest tuli inimesi appi ja kohe kutsuti kiirabi,» kirjeldas ta toimunut.

Põhja prefektuuri avariipolitseinik Silver Aljas tuletas meelde, et ristmikele välja sõites tuleb igal juhil olla tähelepanelik, jälgida liikluskorraldusvahendeid, kiirust alandada ning veenduda, et ettevõetav manööver on ohutu. «Liigseid riske võtta pole mõistlik, sest need võivad viia äärmiselt traagiliste tagajärgedeni. Kahtluse korral, et soovitud manöövriks jääb napilt aega, tuleks sest sel hetkel loobuda ning oodata sobivamat võimalust,» ütles Aljas. Ta lisas, et liikluses ei saa iial olla liiga tähelepanelik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles