Fotod: Järvel avati Kesklinna, Nõmmet ja Kiili valda ühendav kergliiklustee

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy

Täna avati pidulikult Viljandi maantee ääres kulgev uue kergliiklustee, mis ühendab Pärnu maantee äärse kergliiklustee Viljandi maantee ääres kulgeva teega, laiendades oluliselt rattateede võrgustikku.

Valdeku tänavast Pärnu maanteeni kulgev kergliiklustee on osa ümber Ülemiste järve kavandatavast ja Tallinna erinevaid terviseradasid hõlmavast võrgustikust. 2,6 kilomeetri pikkuse ja nelja meetri laiuse asfaltkattega kergliiklustee ehitas TREV-2 Grupp AS, projekteerisid T-Model OÜ ja Teedeprojekt OÜ. Projekti kogumaksumus oli 783 827 eurot. Kergliiklustee mõlemas servas on 0,75 meetri laiused graniitsõelmetega kaetud jooksurajad. Raudtee ületamiseks rajati viadukt ning Järve terviserajale torutunnel.

«Viljandi maantee kergliiklustee vastvalminud lõik aitab meid suure sammu turvalisemate jalutamise ja rattasõidu tingimuste poole. Oleme seadnud eesmärgiks, et meie kergliiklusteed moodustaksid ühendatud ja järjepideva võrgustiku,» ütles linnapea Mihhail Kõlvart. 

«Enam kui kahe ja poole kilomeetri pikkune asfaltkattega kergliiklustee ühendab Valdeku tänava ristmikul lõppenud kergliiklustee Pärnu maanteega. Üle raudtee rajatud sild muudab ratturite ja jalakäijate liikumise ohutuks. Lisaks on kergliiklustee ääres ka mitu puhkekohta ning uus parkla. Kõik see loob suurepärased tingimused Järve terviseraja ja kettagolfiväljaku kasutamiseks,» ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet.

«Valdeku tänavat ja Pärnu maanteed ühendavat kergliiklustee lõiku on oodatud mitu aastat. Nüüd on Tallinna kergliiklusteede võrgustik ühendatud Kiili valla omaga,» lisas Nõmme linnaosavanem Grete Šillis.

Valdeku tänavast Pärnu maanteeni kulgev kergliiklustee on osa ümber Ülemiste järve kavandatavast ja Tallinna erinevaid terviseradasid hõlmavast võrgustikust. Koos Kiili ja Rae valda rajatud samasuguste teedega moodustab see osa Harjumaa kergliiklusteede võrgustikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles