Vandaalitsev noortekamp hoiab Kihelkonna elanikke hirmu all

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Mitmed Kihelkonna inimesed kinnitavad pärast uue aasta algul aset leidnud sündmusi, et kohalik noortekamp möllab ja märatseb ning inimesed on hirmu all.
Just seesama kamp, ennast «Kõlu maffiaks» nimetav seltskond saagis aasta alguses maha Kihelkonna jõulupuu ja peksis 2. jaanuari öösel läbi 46-aastase kohaliku mehe.

Ajalehe Oma Saar andmetel löödi mehel sisse ribid, lisaks tuvastas ekspertiis tal südamelihase põrutuse.

«See on nii väike koht ja kõik kardavad,» ütles Kihelkonna elanik, kes soovis anonüümseks jääda.

Tema ja mitme teise Oma Saare allika jutu järgi oli üks aasta alguse sündmuste põhiline osaline Kihelkonna praeguse volikoguliikme ja endise vallavanema poeg.

«Minule küll ei ole teada, et minu poeg oleks seda teinud,» ütles vallavanem Oma Saarele esimeseks kommentaariks oma poja käitumise kohta.

Juristiharidusega vallavanem lisas, et teadaolevalt kehtib Eesti vabariigis süütuse presumptsioon, seepärast soovitas ta enne inimene süüdi mõista ja hakata alles seejärel midagi ütlema. «Ma ei usu, et ta seda tegi,» lisas ta. Mõne minuti pärast helistas aga ise Oma Saarele tagasi.

«Helistasin ja küsisin, ta tunnistas üles,» kinnitas vallavanem, väites, et ta tõesti seda enne ei teadnud, sest laps käib koolis kaugemal.

«Loomulikult on see ääretult kahetsusväärne tegu,» nentis vallavanem, kes oli oma sõnul tõelises šokis.

Ta lisas, et kuuse mahasaagimise juures oli poisse rohkem. Vallavanem ütles, et kui poiss nädalavahetusel koju tuleb, ootab teda ees pikem jutuajamine. «Jõulukuusk maha saagida – ma ei õigusta seda tegu mitte millegagi,» rääkis vallavanem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles