Lennujaamas taksosid lõhkunud mees oli ise taksojuht

Johannes Voltri
, reporter
Copy
Tallinna lennujaamas vandaalitses endine taksojuht.
Tallinna lennujaamas vandaalitses endine taksojuht. Foto: Sille Annuk

Postimehele teadaolevalt oli üleeile Tallinna lennujaamas taksode juures vandaalitsenud mees ise endine taksojuht ja osutab praegu sõidujagamisteenust.

Üleeile õhtul kelle 23 paiku lennujaama maja ees taksosid lõhkunud 31-aastane mees oli politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Marianne Ubalehe kinnitusel purjus. Et joobes mees sai lõhkumise käigus ise viga, vaatasid meedikud ta sündmuskohal üle ning andsid talle esmaabi. Seejärel toimetas politseipatrull mehe esmalt arestikambrisse. Praeguseks on mehe suhtes algatatud kriminaalmenetlus. Rünnaku motiiv on veel ebaselge.

Tulika takso juhatuse liikmele Mati Saarele ning Tallink takso autopargi juhi Andrus Tõrukesele lennujaamas vandaalitsenud isik teada ei ole. «Kuuldatavasti oli olnud endine taksojuht, aga mitte Tallink taksost,» ütles Tõruke.

Mati Saar lisas, et tegu oli olnud suurt kasvu väga agressiivse mehega, mistõttu ei julgenud ohvriks langenud taksode juhid kohe alguses ka ise vastu hakata. «Ta sai seal toimetada ja seetõttu kohe ka ei sekkutud,» ütles ta.

Postimehe andmetel osutab varem taksot sõitnud mees nüüd Bolti sõidujagamisteenust. Bolti pressiesindaja Karin Kase sõnas, et nendel selle kohta praegu igasugune teave puudub.

Tallink takso autopargi juht Andrus Tõrukese sõnul ulatub nende ettevõttele põhjustatud kahju umbes 2000 euroni. Tema sõnul sai Tallink taksol kannatada kokku kolm masinat: kõigil kolmel olid tagaklaasid ja plafoonid puruks pekstud, ühel oli veel ka tagatiival mõlk. Kahjud jäävad Tallink takso kanda, sest autodel puudus kaskokindlustus.

Tulika taksodele tekitatud kahjud on juhatuse liikme Mati Saare sõnul alles selgitamisel. Kahjustada said tema sõnul spetsiaalselt lennujaama teenindavad taksod, puruks on nii üks tagaklaas kui ka paar külepeeglit.

Postimehega vestelnud Tulika autojuht Aleksander oli ise olnud oma taksoga järjekorra keskel, kui ta äkitselt enda auto tagant paugatusi kuulis. «Mõtlesin, et ei tea, kas remondivad midag,» ütles ta.

Kui ta autost välja vaatas, siis selgus aga, et mees on taga autode kallal, lööb plafoone ja klaase katki ja jookseb edasi. Lõpuks võtsid lennujaama turvamehed ühes taksojuhtidega mehe Aleksandri sõnul siiski kinni ja surusid vastu maad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles