Kohtutäitur ihkab kogu elatisvõlglase pärandust endale (15)

Mari Mets
, reporter
Copy
Anneli ja tema tütar Mirjam näevad suurt ebaõiglust selles, et isa pärandusest riisub kohtutäitur elatise nõudmise eest koore, jättes lapse tühjade pihkudega.
Anneli ja tema tütar Mirjam näevad suurt ebaõiglust selles, et isa pärandusest riisub kohtutäitur elatise nõudmise eest koore, jättes lapse tühjade pihkudega. Foto: Eero Vabamägi

Elatisvõlglasest isa päranduse inventuuril esitas temalt elatist nõudnud kohtutäitur oma töö eest suurema nõude, kui jagus isal pärandust, nii et elatist oodanud lapsele jäävad tühjad pihud. 

Mullu juulis lahkunud Tiidust (nii tema kui tütre ja ema nimi muudetud – toim) maha jäänud napist tuhandeeurosest pärandusest tahab kohtutäitur Kaire Põlts kätte saada oma tööraha. Põltsi büroo nõudis Tiidult tema tütre Mirjami kasuks elatist kümme aastat. Mirjam sai aastatega täituri vahendusel isalt kätte ligi 5000 eurot, aga üles jäi võlga pea 11 000 eurot. Rääkimata võlast selle aja eest, kui Mirjami ema Anneli polnud elatisraha välja mõistmiseks veel kohtusse pöördunud.

Mirjami ema ja isa läksid lahku, kui tüdruk oli kolmene. Enamik sellest 5000 eurost laekus esimestel aastatel pärast lahkuminekut 700-krooniste kuumaksetena ning 94 eurot kuus alates 2014. aastast, mil täitur sai seda juba ise Tiidu kontolt kinni pidada tema raske avarii järel laekuma hakanud invaliidsuspensionist. Ka siis oli kuid, mil täitur pidi Annelile teatama, et elatist pole millestki kinni pidada.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles