Rail Balticu terminali arhitektidele näidati punast tuld

Mari Mets
, reporter
Copy
Ülemistele terminali rajamiseks viis aastat tagasi korraldatud arhitektuurikonkursi võitnud büroo 3+1 jäi riigihangete vaidlustuskomisjonis kaotajaks ja uue konkursi toimumisele ei ole praegu enam takistusi.
Ülemistele terminali rajamiseks viis aastat tagasi korraldatud arhitektuurikonkursi võitnud büroo 3+1 jäi riigihangete vaidlustuskomisjonis kaotajaks ja uue konkursi toimumisele ei ole praegu enam takistusi. Foto: Eero Vabamägi

Riigihangete vaidlustuskomisjon autoriõiguste küsimusi ei lahenda ning hoolimata tähtsa dokumendi kadumisest kehtib otsus arhitektidega läbirääkimised lõpetada.

Aastal 2014 Rail Balticu Ülemiste terminali arhitektuurikonkursi võitnud arhitektibüroo 3+1 esitas riigihangete vaidlustuskomisjonile (VAKO) kaks kaebust terminali uue arhitektuurikonkursi korraldamise peale, kuid mõlemad lükati tagasi. Projekti eest vastutav arhitekt Ilmar Valdur ütles, et VAKO otsus oli neile mõnevõrra üllatav ja nad pole advokaatidega veel paika pannud plaani, kuidas edasi talitada. Ta lisas, et vaidlus VAKOs oli puhtjuriidiline ning arhitektuurse lahendusega pole sel enam pistmist.

Arhitektid tõid oma vaidlustuses välja, et terminali arhitektuurilahenduse jaoks juba toimus üks konkurss, mille nemad viis aastat tagasi võitsid. Neile teadaolevalt pole läbirääkimised projekteerimistööde lepingu sõlmimiseks 3+1ga lõppenud, seega ei saa sama objekti peale uut hanget korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles