Politsei pistis juhtimisõiguseta liiklushuligaani 20 päevaks trellide taha

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusemõõtmine.
Kiirusemõõtmine. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ida prefektuuri politseinikud tabasid Toila vallas juhilubadeta kiiruseületaja, keda oli ka varasemalt samade tegude eest karistatud, ning kohus määras noorukile 20 päeva aresti.

Kolmapäeval, 14. detsembri päeval mõõtsid politseinikud Toila vallas Tallinna-Narva maantee 181. kilomeetril sõiduauto BMW 530D kiiruseks 134 km/h. Kontrollimisel selgus, et sõidukit juhtis 20-aastane Aleksei, kelle esmane juhiluba olid aegunud ning keda oli varasemalt karistatud nii kiiruseületamise kui ka juhtimisõiguseta sõiduki juhtimise eest. Samuti ei olnud sõidukil läbitud tehnoülevaatus.

Politsei toimetas õigusrikkuja pärast menetlustoimingute läbiviimist arestimajja, sest see oli ainus moodus teda sõidukijuhtimiselt eemale hoidmiseks. Järgmisel päeval toimunud kohtuistungil määrati Alekseile karistuseks 20 päeva aresti.

«Kui inimene on otsustanud vabaduses olles liiklusohutusele ja seadusele vilistada ning paneb järjekindlalt toime õigusrikkumisi, siis arestimajas tal selline võimalus puudub. Loodan, et karistuseks määratud kinniistumise aeg on piisavalt pikk järelemõtlemiseks, kas järgmisel korral tasub õigust omamata rooli taha istuda,» ütles Ida prefektuuri liiklusejärelevalvetalituse juht Alvar Ottokar.

Politsei tuletab meelde, et juhiloa kehtivusaja lõppemisega peatub ka juhtimisõigus ning sel ajal ei tohi mootorsõidukit juhtida seni kuni väljastatakse uus juhiluba.

Käesoleval aastal tabas politsei Lääne- ja Ida-Virumaal juhtimisõiguseta mootorsõiduki juhtimiselt 672 sõidukijuhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles