Piltuudis: turul pandi maasikate ette juba nitraatide kohta silt välja (1)

Copy
Puhaste maasikate silt keskturul.
Puhaste maasikate silt keskturul. Foto: Erik Tikan

Ehkki riigikontrolli esmaspäeval avaldatud audit, milles seati kahtluse alla ametkondade kinnitused Eestis müüdava juur- ja puuviljade ohutuse kohta, ei pannud ametnikke tegutsema, mõjus see siiski kaupmeestele.

Eile oli Tallinna keskturu maasikaletile kinnitatud silt, milles müüja kinnitas, et tema on marjade nitraadisisalduse üle kontrollinud. Analüüsi tegemise meetodit müüja ei avalikustanud ja ka silt kadus otsekohe, kui kaupmees fotograafi märkas, seega jääb iga ostja hinnata, kas infot uskuda või suhtuda sellesse kui osavasse turundusnippi.

Riigikontroll tuvastas oma palju tähelepanu saanud auditis, et toidu ohutuse eest vastutavad ametid ei analüüsi piisavalt importkaupa ja püüavad jätta mulje, et toit on puhtam kui tegelikult. Amet tuvastas, et Eestis on müüdud mitu tonni lubatust rohkem mürkaineid sisaldavaid põllumajandussaadusi. Riigikontroll juhtis tähelepanu, et iga üksiku vilja või juurika puhul ei maksa veel rõõmustada, et taimekaitsemürkide sisaldus vastab normile, sest oluline on, kui suureks kujuneb kogu toiduga sissesöödav kogus.

Puhaste maasikate silt keskturul. 
Puhaste maasikate silt keskturul. Foto: Erik Tikan
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles