Trammi- ja trollijuhid nõudsid palgatõusu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Transpordi ja teetöötajate ametiühing korraldas täna Tallinna linnavolikogu ees piketi, kus nõuti palgatõusu kõikidele Tallinna Trammi- ja Trollikoondise (TTTK) töötajatele.


Täna kell 16 algas volikogu istung, kus võetakse vastu Tallinna 2012. aasta eelarve. TTTK juhtkond on juba varem teatanud, et palgatõusuks eelarves raha ei ole.

Ametiühing soovib tuleva aasta algusest kõikidele TTTK töötajatele 17,2 protsendi suurust palgatõusu. Kui juhtkond sellega ei nõustunud, tuldi välja kompromissettepanekuga, mis nägi ette palgatõusu kolmes osas: jaanuaris, mais ja septembris.

Ametiühingu väitel on trammijuhtide keskmine brutokuupalk praegu 767 eurot, trollijuhtidel 826 eurot ning Tallinna Autobussikoondise (TAK) bussijuhtidel 880 eurot kuus. TTTK juhtkonna väitel arvutatakse TTTKs ja TAKis keskmist palka erinevate metoodikate järgi ning seetõttu polevat need võrreldavad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles