Diagnooside vabrik: riiki lüpsnud perearstid praktiseerivad edasi (2)

Martin Laine
, reporter
Copy
Asjaolu, et Julia Saks-Maasalu ja Anu Kabin said altkäemaksu võtmise eest pikad tingimisi vanglakaristused, ei sega neil Tormas arstipraksist edasi pidamast.
Asjaolu, et Julia Saks-Maasalu ja Anu Kabin said altkäemaksu võtmise eest pikad tingimisi vanglakaristused, ei sega neil Tormas arstipraksist edasi pidamast. Foto: Kristjan Teedema

Perearstid aitasid patsientidel riigikassast veerand miljonit eurot välja petta. See asjaolu ei takista neid tohtritena edasi tegutsemast.

Jõgeva vallas pisikeses Torma alevikus tegutsev perearst Julia Saks-Maasalu (59) on kohalike seas vägagi hinnatud tohter. «Sõbralik, heatahtlik, tark ja väga meeldiv inimene, just selline, nagu üks perearst olema peab!» arvustab üks patsientidest. Lisaks eelnevale on Saks-Maasalu aga ka äsja kriminaalkorras karistatud kurjategija, kes kannab mitmeaastast tingimisi vangistust.

Kui kaks aastat tagasi hakkas kohalike seas levima uudis, et nende armas doktor on koos kolme kolleegiga vahistatud, kogusid külaelanikud Saks-Maasalu toetuseks üle 300 allkirja, paludes politseil pealtnäha igati ausa meditsiinitöötaja kiusamine lõpetada.

Kuid kahtlused osutusid tõeseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles