Arvad, et rattasõit on käkitegu? Oh ei, eksid! (1)

Priit Pullerits
Copy
Vaadake, naised, et seelikusaba keti ja kodarate vahele ei jääks. Siis olete seelikust ilma ja pilt piinlik.
Vaadake, naised, et seelikusaba keti ja kodarate vahele ei jääks. Siis olete seelikust ilma ja pilt piinlik. Foto: Urmas Luik

Eesti tulemuslikem rattaajakirjanik ja kiireim rattur-ajakirjanik jagab enda ja teiste temasuguste kogemusi, mis aitavad kondimootori kasutajail väntajaist-pedaalijaist järjest enam üleküllastuvas liikluses terveks ja ellu jääda.

Kiiver pähe! Kõik tõsised ratturid, sh profid sõidavad kiivriga, kuigi on sadulas palju osavamad ja kindlamad kui tavalised inimesed ehk diletandid ja amatöörid. Kas teate, miks? Sest nad teavad: kiiver on odavaim elukindlustus.

Klapid peast! Liikluses ei piisa üksnes silmadest. Vaja läheb ka kõrvu. Kui ei usu, tehke katse: vaadake, kas näete, hoides pilku ette suunatuna, samal ajal ka mõlemale küljele ja selja taha. Kui ei, siis võtke need neetud kõrvaklapid peast – et kuuleksite, mis ümberringi toimub.

Ära näpi telefoni! Tühja sellest, kui telefon sõidu ajal maha kukub ja katki läheb. Hull lugu on hoopis see, kui ekraani jõllitades või rääkides kellelegi otsa, või mis veelgi traagilisem – millelegi alla sõidate. Just see oli põhjus, miks hukkus näitleja, muusik ja ajakirjanik Jüri Aarma.

Ai-ai, püksid ja seelikud! Mäletate, mis juhtus ameerika-prantsuse tantsija Isadora Duncaniga (fotol all)? Ta läks lahtise autoga sõitma, lehviv siidsall jäi tagumiste rataste ja telje vahele ning murdis tema kaela. Kõik. Lõpp. Niisiis, sättige seelikusaba ja püksisääred turvaliselt kinni ja tõmmake keha ligi!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles