Tähelepaneliku kodaniku teade relvast käivitas politseioperatsiooni

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Relvataoline ese. Foto on illustratiivne.
Relvataoline ese. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna hommikul andis tähelepanelik inimene häirekeskusele teada, et näeb Põhja-Tallinnas asuva kortermaja rõdul meest relvaga. Sündmusele reageerinud politseinikud leidsid korterist viis relvataolist eset ja granaaditaolise eseme.

Täna hommikul veidi peale kella poolt 9 hommikul andis tähelepanelik inimene teada, et näeb Põhja-Tallinnas asuva kortermaja rõdul relvaga meest. Mõne minutiga sündmuskohale saabunud politseinikud asusid esmalt välja selgitama, millises korteris relvaga mees viibib. Korrakaitsjad tegid tunnistajate abiga korteri kindlaks ning veidi peale kella 10 sisenesid kiirreageerijad sinna. Samal ajal asetasid päästjad korteri rõdu alla päästepadja.

Meest korterist ei leitud ning ilmselt oli ta jõudnud vahetult peale häirekeskusesse laekunud kõnet lahkuda. Korterist leiti aga viis relvataolist eset, üks granaaditaoline ese ning nukirauad. Kuna oli oht, et granaadi näol võib olla tegemist lõhkeainega, kutsuti kohale ka pommigrupp. Demineerijad veendusid, et tegemist ei ole lõhkeainega, ent käsigranaadi maketi seest leiti narkootilise kahtlusega ainet, mis saadeti ekspertiisi.

Seepeale asusid politseinikud lähedaste abiga tuvastama mehe asukohta. 35-aastane mees peeti kinni tema töökohas ning kinnipidamisel leiti mehe juurest tsiviilkäibes keelatud külmrelv. Mees andis vabatahtlikult kõik tema käes ja kodus olnud keelatud esemed politseinikele üle. Juhtunu osas alustati menetlust avaliku korra rikkumise ja tsiviilkäibes keelatud relva omamise eest.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder sõnab, et teated relvast või relvataolisest esemest on üha sagedasemad. «Inimesed annavad aina aktiivsemalt teada politsei sekkumist vajavatest olukordadest. Relva või seda meenutava esemega avalikus ruumis vehkija ei häiri mitte üksnes kaaskodanikke ja nende turvatunnet, vaid võib riskida ka enda turvalisusega. Politseinike esmane ülesanne on kõrvaldada oht, mistõttu võib taoline olukord lõppeda kellegi jaoks traagiliselt,» selgitab Põder.

Politseinik kiidab tähelepanelikku inimest, kes relva nähes koheselt hädaabinumbrile helistas. «Eemalt ei ole võimalik hinnata, kas tegu on õhkrelva, stardipüstoli või tulirelvaga, mistõttu võib avalikus ruumis relva nägemine tekitada inimestes hirmu. Seega peavad tulirelva, aga ka relvataolist eset kaasas kandjad sellega ümber käima ettevaatlikult ning kandma seda alati varjatult,» lisas Põder.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles