Tallinna peaarhitekt lahkub ametist (6)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja asetäitja, linna peaarhitekt Endrik Mänd.
Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja asetäitja, linna peaarhitekt Endrik Mänd. Foto: Georg Kõrre

Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja asetäitja, linna peaarhitekt Endrik Mänd lahkub omal soovil ametist.

Mänd on töötanud linnaplaneerimise ametis 21 aastat ning ta vabastatakse ametist alates 8. juulist. Eelmisel nädalal vabastas linnavalitsus ametist linnaplaneerimise ameti juhataja Anu Hallik-Jürgensteini, kes siirdus Tallinna Linnahalli ASi juhtima. Ameti uus juhataja leitakse konkursiga, kuni konkursitulemuste selgumiseni juhib linnaplaneerimise ametit Ignar Fjuk.

Männi lahkumise üheks põhjuseks võib olla see, et linnapea Mihhail Kõlvarti linnavalitsus on võtnud oma eelkäijast erineva hoiaku Tallinna autostumise vastu võitlemise osas. Kõlvart teatas kohe pärast ametisse astumist, et tema meelest kiusatakse autojuhte mitmel pool põhjendamatult. Mänd aga on oma viimase aja esinemistes rõhutanud just seda, et autostumise probleemi pole võimalik lahendada järjest suuremaid ja laiemaid sõiduteid ehitades, vaid et tänavaruumi tuleks kujundada nii, et seal oleks hea olla kõigil – nii kaheksa- kui kaheksakümne-aastastel inimestel.

Paraku küpseb linnavalitsuses otsus ehitada Reidi tee välja just nii laiana, kui alguses plaanitud. Samuti on peatatud kergliiklejaid ja ühistransporti soosiva Peatänava projekt. Samuti võib ära jääda Tulika tänava ümberehitamine jalakäija- ja jalgrattasõbralikumaks.

Mänd ei soovinud enne homset linnavalitsuse istungit asja kommenteerida.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles