Tallinna Televisioon koondas kaheksa töötajat

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Tallinna Televisioon.
Tallinna Televisioon. Foto: ERIK PROZES/

Tallinna Televisioon (TTV) on kahe päevaga koondanud kaheksa töötajat. Koondatute seas on nii tugitöötajaid kui ka toimetuse liikmeid.  

Eile anti koondamisteade kolmele töötajale ning täna viiele töötajale. 

«Koondamiste põhjus on juba korduvalt meedias kajastust leidnud – TTV peab leidma kokkuhoiukohti ning kahjuks oli nende ametikohtade kaotamine tulevikus kokkuhoiu saavutamiseks vältimatu,» selgitas TTV juhatuse liige Taavi Pukk. 

Tegemist on ühe osaga kokkuhoiukavast, mis hõlmab ka programmi tootmise vähendamist, ruumide kulude vähendamist ning muude igapäevaste kulude ülevaatamist. 

Puki sõnul lähiajal rohkem koondamisi plaanis pole. 

Möödunud aasta suure kahjumiga lõpetanud Tallinna Televisioon on alates juunikuust säästurežiimil ning ka sügishooaja algust lükatakse edasi, sõnas Pukk juuni alguses rahvusringhäälingule

Suvine puhkus on televisioonis tavapärane. «Tõsi, kui tavapäraselt oleme hooaja lõpu sihtinud jaanipäeva kanti, siis seekord tuli palju eetrist maha juba mai lõpu seisuga,» täpsustas Pukk Postimehele.

Suvisel perioodil toodetakse uudiseid ning plaanis on väiksemad projektid. «Samuti oleme planeerinud kavasse juba olemasolevate litsentside kasutamine ehk põnevad filmid ja seriaalid,» sõnas Pukk. 

«Mis puudutab sügishooaega, siis neid plaane teeme suve jooksul ning võib eeldada, et uue hooajaga tuleme välja pigem oktoobris, osad projektid lükkuvad ka sealt veidi edasi,» märkis ta. 

Sihtasutus Tallinna Televisioon jäi mullu üle 667 000 euroga miinusesse. Selle peamiseks põhjuseks peab sihtasutus tehnilisi ja programmilisi ümberkorraldusi. Nädal tagasi võeti vastu Tallinna 2019. aasta lisaeelarve, millest Tallinna Televisioonile lisaraha ei eraldatud, kirjutas rahvusringhääling

Tallinna Televisiooni nõukogu esimees, majandus- ja taristuminister Taavi Aas (Keskerakond) tunnistas ERRi saates «Otse uudistemajast», et Tallinna TV olukord on keeruline, kanal vajaks täiendavat rahasüsti ning linnapeana oleks ta telekanalit täiendavalt rahastanud. 

Taavi Aas mainis, et Tallinna TV rahastamine oli väga pikalt umbes 3,6 miljonit eurot ning uute vaatajate saamiseks käivitati ka terve rida uusi projekte, mis olid ka edukad ja tõid vaatajaid juurde ehk tema sõnul saab vaatajate arvu kasvatada läbi selle, et valmistatakse uusi projekte, ent nende teostamisele on vaja täiendavat rahastust. 

Saatejuht Indrek Kiisleri küsimusele, kas on võimalik, et telekanali juhatus on plaanis välja vahetada, vastas Aas: «Nõukogu viib tegelikult ellu omaniku tahet ja siin peab omanik ehk Tallinna linnavalitsus ütlema oma seisukoha, kuidas ta soovib, et Tallinna Televisioon edasi läheks või ei läheks. Nii et see on linnavalitsuse otsustada ja vastavalt sellele ka nõukogu käitub.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles