Linnavalitsus lubab Nolanile Laagna teel kümnepäevast võtteperioodi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Christopher Nolani filmi «Tenet» võtted Linnahalli katusel.
Christopher Nolani filmi «Tenet» võtted Linnahalli katusel. Foto: Mihkel Maripuu

Režissöör Christopher Nolani filmi võtteperiood Laagna teel saab olla kuni kümnepäevane ja algab kõige varem 10. juulist.

«Oleme teadlikud, et filmitegijad otsivad alternatiive võteteks Tallinna lähiümbruses, mis võimaldab Laagna tee koormust vähendada. Lahendus, mida saame pakkuda, on kuni kümnepäevane filmivõtete periood Laagna kanalis ajutiste liikluskatkestustega kindlapiirilise graafiku alusel,» teatas Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart linna pressiteenistuse vahendusel.

«Me näeme, et filmitootja Warner Brosi esindajad on kohtumiste käigus mõistnud, et nende esialgne soov täielikult sulgeda Laagna tee neljaks nädalaks ei ole praktiliselt teostatav ja loodame, et nad on valmis aktsepteerima linna pakutud tingimusi,» ütles Kõlvart.

Linnapea sõnul peab liiklus jääma filmivõtete perioodil Laagna kanalis avatuks esmaspäeviti ja teisipäeviti, samuti säilima Laagna sildadel, välja arvatud mõneks minutiks helikopteri ülesõidu hetkeks ohutuse huvides. Kolmapäeviti, neljapäeviti ja reedeti säilib võimalus sõita hommikuse tipptunni ajal linna ja õhtuse tipptunni ajal linnast Lasnamäele. Pikemaajalisem liikluse ümbersuunamine on võimalik ainult nädalavahetustel. Operatiivsõidukeile peab säilima läbipääs filmivõtete alast kogu võtteperioodi vältel.

Linn ja filmtegijad on jõudnud ka põhimõttelise ühise arusaamiseni Pärnu maantee liikluskatkestuse osas 29.-30. juunil, kus säilib päevane ühistranspordiliiklus ajutiste seiskamistega. Ka Liivalaia-Pärnu maantee ristmikul on lubatud vaid ajutised autoliikluse peatamised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles