Kohutav julmus: mees kägistas surnuks elukaaslase kassipoja (5)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Kassipoeg. Illustreeriv foto.
Kassipoeg. Illustreeriv foto. Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Raplamaal sai 42-aastane mees hakkama erakordselt julma teoga, kui otsustas purjuspäi surnuks kägistada oma elukaaslase ühe kuu vanuse kassipoja. Kohus karistas meest üldkasuliku tööga.

Süüdistuse järgi ägestus purjus Aleksei niivõrd, et haaras oma käte vahele elukaaslase pisikese kassipoja ning kägistas looma naise silme ees surnuks.

Kohtu hinnangul väljendas mees sellise teoga erilist hoolimatust looma elu ja tervise vastu ning pani tema suhtes toime lubamatu teo eriti julmal viisil.

Süüdistatav ja prokuratuur sõlmisid kokkuleppe, mille kohus eelmisel nädalal rahuldas. Kokkuleppe järgi mõisteti Alekseile 8 kuud ja 28 päeva vangistust, mis asendati 268 tunni üldkasuliku tööga, mis tuleb ära teha aasta jooksul.

Kuni üldkasuliku töö lõpuni on Aleksei kohustatud alluma käitumiskontrolli nõuetele – elama kohtu määratud alalises elukohas, ilmuma määratud aegadel kriminaalhooldaja juurde registreerimistele, alluma kriminaalhooldaja kontrollile oma elukohas ning esitama talle andmeid oma kohustuste täitmise ja elatusvahendite kohta.

Samuti tohib mees kauemaks kui viieteistkümneks päevaks lahkuda oma elukohast ainult kriminaalhooldaja eelneval loal, elu-, töö- või õppimiskoha vahetamiseks. Eesti territooriumilt lahkumiseks ja väljaspool Eesti territooriumi viibimiseks tuleb saada kriminaalhooldusametnikult eelnevalt luba.

Ühtlasi tuleb mehel tasuda riigi tuludesse 405 eurot sunniraha.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles