Lähiajal tuleb Tallinna sadu tõukerattaid juurde

Johannes Voltri
, reporter
Copy
Bolt alustas eelmisel nädalal Tallinnas elektriliste tõukerataste laenutust 120 rattaga.
Bolt alustas eelmisel nädalal Tallinnas elektriliste tõukerataste laenutust 120 rattaga. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Bolt plaanib lähiajal elektriliste tõukerataste arvu Tallinnas ligi kolmekordistada, lisades vähemalt 200 uut tõukeratast. Reedest alustab linnas saja rattaga tegevust aga Bolti konkurent Citybee.

Bolti pressiesindaja Karin Kase täpsemat kuupäeva, mil uued rattad linlastele kättesaadavaks muutuvaks, ei osanud veel öelda. 

«Me kujutasime ette, et huvi on suur, aga et see nii suur on, ei osanud me lootagi,» ütles ta. 

Suur huvi rataste vastu on tinginud selle, et pärastlõunaseks ajaks saavad enamikul tõukeratastest akud juba tühjaks. Kase loodab, et uute rataste lisandumisel koormus väheneb ning inimesed saavad sõitu ka õhtuti.

Kase ütles, et võrreldes näiteks pariislaste või madriidlastega, kus samuti Bolti tõukerattaid laenutada saab, on eestlased esimestel päevadel tõukeratastega hästi ümber käinud.

Seda, mitu ratast praegu lõhutud või kaduma läinud on, ei saanud Kase avaldada.

Postimehele on teada vähemalt üks juhtum, kus keegi kasutas tõukeratta kallal jõudu ja lõhkus selle juhtraua.

Kui keegi peakski üritama lukustatud tõukeratast näpata, siis hakkab tööle alarm. Sama on ka siis, kui liigutada ratast, mille aku on tühi. «Siis sa üsna varsti soovid, et sa ei oleks teda liigutanud,» ütles Kase.

Elektriliste tõukeratastega tohib sõitu igalepoole, kuid sõidu peab kindlasti lõpetama rakendusest kättesaadaval kaardil näidatud alal (peamiselt kesklinnas). Kui jätta ratas kaardil lubatud alast väljapoole, siis rakendub trahv 25 eurot.

Bolt alustas elektriliste tõukerataste laenutusega eelmisel kolmapäeval, praegu saab laenutada kokku 120 tõukeratast. Täna tuli teade, et reedest on Boltile Tallinnas konkurendiks Leedu päritolu firma Citybee 100 tõukerattaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles