Fotod: veeavarii Toompeal tõi Tehnika tänavale sogase kraanivee

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tehnika tänava kraanivesi.
Tehnika tänava kraanivesi. Foto: Postimees.ee lugeja foto

Täna avastasid paljud Tehnika tänava elanikud, et nende kraanivesi haiseb ega ole enam läbipaistev. 

Tehnika tänava kraanivesi.
Tehnika tänava kraanivesi. Foto: Postimees.ee lugeja foto

Postimehe poole pöördusid Tehnika tänava elanikud, kelle kraanivesi oli ööga muutunud joogikõlbmatuks. «Vesi on värvilt nagu piim ning kraanist kuuma vett lastes haises nagu reovesi,» sõnas lugeja. 

Tallinna Vee pressiesindaja Eliis Vennik ütles, et ettevõte on teadlik probleemist ning ka nende poole on piirkonna elanikud pöördunud. Sogane kraanivesi tekkis pärast seda, kui kolmapäeva õhtul Toompea 10 juures likvideeriti veeavariid. 

«Paraku ei ole selliseid muudatusi võimalik avarii likvideerimisel ette näha ja saame tegeleda vaid tagajärgedega – seetõttu hakati juba eile pärast avariitöid tegema aktiivselt torustikupesu ning seda on jätkatud ka täna,» sõnas Vennik. Praeguseks on ettevõttele teada, et olukord on paranenud. «Piirkond on õnneks siiski üsna väike ja klientidelt saadud info põhjal võib öelda, et see piirdub Tehnika tänava alguse ja seal vahetus naabruses asuvate hoonetega,» selgitas ta. 

«Paigaldasime omalt poolt Sügise tänavale ka ajutise veepaagi, kust on võimalik joogivett ammutada,» ütles Vennik. Veepaak on 3,5 tonni suurune ning vajadusel ka paaki täidetakse. Ettevõte soovitab elanikel kodus kraaniveel pikemalt joosta lasta.

Tallinna Vee toodud veepaak Sügise tänavale.
Tallinna Vee toodud veepaak Sügise tänavale. Foto: Postimees.ee lugeja foto

«Juhul kui joogivesi tundub kuidagi kahtlane, tuleks selle joomist ja söögi valmistamiseks kasutamist vältida – kahtluse korral tuleb pöörduda piirkondliku vee-ettevõtja (või terviseameti) poole,» ütles terviseameti pressiesindaja ja lisas, et kui inimest tabab terviserike, tuleb abi saamiseks kindlasti pöörduda tervishoiuteenuse osutaja poole.

Tallinna Vesi palub ebamugavust kogenud inimestelt vabandust ja kinnitab, et püütakse võimalikult kiiresti taastada joogivee normaalne olukord. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles