Kross võib IRLi esimeheks kandideerida

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Peeter Langovits.

Detsembri algul Isamaa ja Res Publica Liitu astunud Erik-Niiles Kross on valmis kandideerima erakonna esimeheks, kui talle selline ettepanek tehakse.

Krossi sõnul on üsna mitu inimest käinud talle sellest rääkimas ja huvi tundmas, kas ta selleks valmis on. «Formaalset ettepanekut tehtud ei ole, aga mitmest tiivast on käidud minuga sel teemal rääkimas,» viitas Kross avalikkuses erakonna jagamisele «kampsuniteks» ja Res Publica tiivaks.

«Kuivõrd ma sellesse erakonda usun – siin on mitu praegust või endist ministrit, aga keegi erakonda juhtida ei taha, siis ma ei saa aru, milles asi – juhti on ju vaja,» imestas Kross. «Olen valmis kaaluma erakonna juhiks kandideerimist, kui paremat ei ole.»

«Oleks imelik «ei» öelda, see on korralik erakond, selle tulevikku peab olema usku. Mulle valmistab muret, et juhi tool on tühi ja keegi justkui ei taha sinna istuda. Ehk minu arvamus innustab ka teisi sellele kohale kandideerima,» muheles Kross.

Kross liitus IRLiga 6. detsembril ja siis ütles ta veel, et kavatseb erakonna juhi valimisel osaleda valijana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles