Rasmus Puur: loodan, et laulupeopopulismi ei teki (32)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Õnnestumiseks on oluline täielik usaldus dirigendi ja muusikute vahel, sest kui ollakse üksteise ees täiesti ausad ja avatud, pannakse see enda pärisosa ka muusikasse, ütleb Rasmus Puur.
Õnnestumiseks on oluline täielik usaldus dirigendi ja muusikute vahel, sest kui ollakse üksteise ees täiesti ausad ja avatud, pannakse see enda pärisosa ka muusikasse, ütleb Rasmus Puur. Foto: Mailiis Ollino

Laulukaare all olev koor pole dirigendi jaoks mitte mets, vaid puud, sedastab tänavusel üldlaulupeol dirigendipuldist segakoore juhtiv Rasmus Puur.

Kas laulupidu peab olema rahvuslik?

Minu jaoks laulupidu ongi rahvuslik. Eesti rahval ei ole muud üritust, kus temaga tegeldaks, kus saaks tajuda sellist nähtust nagu eesti rahvas. Ja ma ei mõtle seda kuidagi patroneerivalt või üleolevalt teiste rahvuste suhtes, sugugi mitte, laulupeole on kõik oodatud.

Aga kuna meie rahvakild on niivõrd väike, vajame kasvõi seda ühte hetke mõne aasta tagant, kus saame ühiselt aru, et jah, see on meie rahva koht ja pidu ning me tegeleme ainult meile oluliste küsimustega.

Ka Eestis on ju vähemusrahvastele mõeldud üritused ja peod, nagu «Slaavi pärg» ja muud, ent laulupidu on eestlaste liikumine.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles