Tasuta bussisõit läheb riigile plaanitust kulukamaks (12)

Postimees
Copy
Tasuta bussisõit
Tasuta bussisõit Foto: Dmitri Kotjuh

Tasuta bussissõidu esimese aasta tulemused on hiilgavad, ent eduloost hoolimata näib, et raha selliseks riiklikuks helduseks napib.

Tänavu kulutab riik tasuta sõidule ligi 43 miljonit eurot ning maanteeamet taotleb majandusministeeriumilt 1,8 miljonit lisaks, et katta sõitjate arvu suurenemise ja haldusreformi tõttu tekkinud uute liikumissuundade kulud, kirjutab ERR.

Neljas maakonnas bussiliiklust korraldaval Põhja-Eesti ühistranspordikeskusel on esialgu puudu ligi 230 000 tuhat eurot, järgmisel aasta oleks lisaks vaja ligi 450 000 eurot ja kuigi keskus on küsinud lisaraha, on ühistranspordile planeeritud raha väidetavalt otsas.

Kuigi riigieelarve seis on pingeline, siis majandusminister Taavi Aasa kinnitusel leitakse lisaraha tasuta bussisõidu jaoks ja ennekõike on see mõeldud bussiliinide laiendamiseks.

«Summas on see 1,8 miljonit ja tegemist ei ole ebarealistliku summaga, sest see saab tulla läbi ümberpaigutuste, nii et selleks see raha on olemas, aga see kindlasti ei ole ainult tasuta ühistranspordi ülalpidamiseks, vaid liinivõrgu laiendusteks,» ütles Aas, lisades, et «see, et ühistransport vajab jätkuvalt suuremat rahastamist, ei ole ainult seetõttu, et see on tasuta, vaid seetõttu, et ühistransport ongi doteeritud.»

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles