Mupo määras poole aastaga ligi 180 000 eurot trahve

BNS
Copy
Foto: Mupo

Tallinna munitsipaalpolitsei määras kuue kuuga ühistranspordis sõiduõiguseta sõitjaile ja linnas valesti parkijaile kokku 8927 trahvi kogusummas 179 708 eurot.

Ühistranspordis piletita sõitjatele määrasid mupo ametnikud kuue kuuga 1592 trahviotsust kogusummas 31 804 eurot. Linnas valesti parkijatele määras mupo kokku 7335 trahviotsust kogusummas 147 904 eurot.

Juunis koostasid mupo ametnikud ühistranspordis piletita sõitjatele 265 trahviotsust kogusummas 5298 eurot. Linnas valesti parkijatele koostas mupo 943 trahviotsust kogusummas 19 060 eurot.

«Juunis tehti päris palju selgitustööd. Registreeritud selgitustööde arv on 687, aga sinna võib rahulikult sadakond veel juurde liita, sest lühemaid intsidente ja turistide juhatamist me lihtsalt ei jõua kaardistada,» rääkis mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

«Kuna juunikuus olid ilusad rannailmad, siis oli kohe probleemiks parkimine randades, kus lisaks suulisele selgitustööle panime klaasipuhastaja vahele ka kirjalikke hoiatusi. Palju oli ka lõkete tegemise ja grillimisega seotud selgitustööd. Samuti oli kurjustamist turismibussidega, kelle juhid ei taha sugugi oma turismigruppi ootama minna spetsiaalsesse Petrooleumi tänavale tehtud busside parkimisplatsile, vaid tekitavad liiklusohtlikke olukordi nii Pärnu maanteel ja kui ka Mere puiesteel. Uue ebameeldiva nähtusena on sagenenud väljakutsed bussipeatustes jõmisevate asotsiaalide ja  muidu purjutajate juurde. Juunikuu viimased nädalad on selles osas eriti kurvad,» lisas Hunt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles