Tallinna Ülikoolil puudub Helme väidete aluseks olev info (17)

BNS
Copy
Pärnus Strandi hotellis koguneva EKRE volikogu päevakorras on muu hulgas erakonna esimehe Mart Helme ettekanne poliitilisest olukorrast Eestis ja poliitilise avalduse vastuvõtt.
Pärnus Strandi hotellis koguneva EKRE volikogu päevakorras on muu hulgas erakonna esimehe Mart Helme ettekanne poliitilisest olukorrast Eestis ja poliitilise avalduse vastuvõtt. Foto: Madis Sinivee

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme nimetas Tallinna Ülikooli (TLÜ) olematu teadusliku tasemega propagandaasutuseks, TLÜ esindaja ütles Helme sõnu kommenteerides, et kõrgkoolil puudub info, millel EKRE esimehe väited põhinevad.

«Tallinna Ülikoolil puuduvad info ja faktid, millel Mart Helme seisukohad põhinevad,» ütles ülikooli pressiesindaja.

«Ülikoolide akadeemilist taset hinnatakse sõltumatute ekspertide poolt ning teaduse rahastamine on konkurentsipõhine,» lausus ta. Tallinna Ülikool on QS World Ranking 2019 edetabeli koostajate hinnangul 7 protsendi parimate ülikoolide seas maailmas. «Ülikooli teadus-, arendus- ja loometegevuse projektide maht on viimaste aastate jooksul oluliselt suurenenud, ELi tõukefondidest rahastatud projektide maht on viimase kolme aasta jooksul suurenenud üle kolme korra,» sõnas pressiesindaja.

EKRE esimees ütles pühapäeval Pärnus erakonna volikogul peetud poliitilises sõnavõtus, et Tallinna Ülikool on selline asutus, kuhu teaduse raha ei tohiks anda. «Täiesti olematu teaduse tasemega ja ilmselgeks propagandaasutuseks muutunud Tallinna Ülikooli nuumata hobusevaraste koolitamiseks? See ei ole raha, mis väärib teadusesse paigutamist,» ütles Helme. ​

Lisaks tõi Helme põhjenduseks viimasel ajal üles tõstatatud plagiaadiskandaalid, mis on seotud paljuski Tallinna Ülikooliga.

Helme hinnangul tuleb raha paigutada teadusasutustesse, mis tegelevad rakendusteadusega.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles