Aarne Ermusest sai kaitseatašee Lätis ja Leedus

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonel Aarne Ermus.
Kolonel Aarne Ermus. Foto: www.mil.ee

Jaanuarist alustas kaitseatašeena Lätis ja Leedus tööd kolonel Aarne Ermus, kes jätkab põhitöökohaga teenistust Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ülemana.

Varem Lätis ja Leedus kaitseatašeena töötanud kaptenmajor Mati Orav jätkab teenistust Kaitsejõudude Peastaabis, teatas kaitseministeerium.

Kaitseatašee on kaitsediplomaadina oma asukohariigi ja Eesti vahelise kaitse- ning julgeolekualase koostöö edendaja, muuhulgas on tema ülesandeks koguda informatsiooni asukohariigi riigikaitse kohta ning tutvustada Eesti riigikaitset.

Eestil on praegu kokku kümme kaitseatašeed, kes katavad järgmisi riike: Läti, Leedu, Venemaa, Gruusia, Taani, Norra, Suurbritannia, Holland, Saksamaa, Šveits, Tšehhi, Soome, Rootsi, Ameerika Ühendriigid, Kanada, Poola, Slovakkia, Ungari ja Rumeenia.

Aarne Ermus on õppinud Omski Kõrgema Juhtivkoosseisu Sõjakoolis, USA Armee Juhtimis- ja Staabikolledžis Fort Leavenworth'is, Soome riigikaitsekõrgkooli Eesti riigikaitse kõrgema juhtkonna erikursusel ning USA Riiklikus Kaitseülikoolis Washingtonis.

Kolonel Ermus on teeninud rühmaülemana Nõukogude armees, Kuperjanovi Üksik-jalaväepataljonis kompanii-, staabi- ja pataljoniülemana, erinevatel ametikohtadel Kaitsejõudude Peastaabi operatiivosakonnas, Kaitsejõudude Peastaabi ülemana, kaitseväe operatiivülemana, Eesti alalise sõjalise esindajana NATO Euroopa liitlasvägede peakorteri juures ning NATO Iraagi väljaõppemissiooni staabiülema asetäitjana.

Alates 2007. aasta suvest on kolonel Ermus Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ülem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles