Hinnang pealinna sotsiaaltranspordile: «Ratastoolis inimesi veetakse nagu banaanikaste»

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Postimees sõitis Helen Bokmanniga kaasa ja veendus, et tema tooli ei kinnitata bussipõranda külge. Reisi vältel Mustamäelt paari vahepeatusega koju Lasnamäele hoiab Bokmann kõrval olevate toolide käepidemetest kramplikult kinni.
Postimees sõitis Helen Bokmanniga kaasa ja veendus, et tema tooli ei kinnitata bussipõranda külge. Reisi vältel Mustamäelt paari vahepeatusega koju Lasnamäele hoiab Bokmann kõrval olevate toolide käepidemetest kramplikult kinni. Foto: Sander Ilvest

Nii räägib Helen Bokmann, kes sõidab iga päev tööle ja koju Tallinna linna korraldatud sotsiaaltranspordiga. Seda juba viimased 15 aastat. Viimased poolteist aastat ei ole need sõidud tema sõnul turvalised olnud.

Bokmann räägib Postimehele oma töökoha ees viimasest õnnetusest: «Juht tegi järske manöövreid ja mu ees olnud noormees kukkus mulle sülle.» Paar päeva hiljem helistab Bokmann ja räägib: «Töölt koju tulles kukkusin bussis selili, aga õnneks väga viga ei saanud.»

Õnnetuste põhjus: sageli on ratastooliga liikujad bussis turvavöö ja -rihmadega kinnitamata. Sotsiaaltranspordi bussides kas puuduvad kinnitusvahendid, juht ei kinnita reisijat või reisija ei luba ennast kinnitada. Sellisel juhul ei tohiks juht sõitu alustada. Seda tehakse siiski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles