Tallinn korjab moodullasteaiad kokku, lasteaiakohti on endiselt puudu (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Moodulhoone Lepistiku lasteaias Mustamäel.
Moodulhoone Lepistiku lasteaias Mustamäel. Foto: Toomas Huik

Vaatamata sellele, et Tallinnas on jätkuvalt piirkondi, kus lasteaiakohtadest on terav puudus, korjab Tallinna haridusamet kokku viis aastat tagasi paigaldatud moodullasteaiad, sest nende rendileping lõppes.

Kokku tellis linn ajutised kaherühmalised lasteaiamoodulid viieks aastaks viie lasteaia juurde, kus kohapõud oli kõige suurem: Südameke Kitseküla asumis, Liivamäe Juhkentali asumis, Männimudila Pääskülas, Lepistiku Mustamäel ja Merivälja Pirita linnaosas, vahendas ERRi uudisteportaal.

Lepistiku moodul on juba koost võetud, selle suve jooksul demonteeritakse ka Südamekese, Liivamäe ja Männimudila moodulid, vaid Merivälja lasteaia moodul saab uue elu ajutise koolihoonena ehk läheb uue rendilepinguga leevendama Merivälja koolikohtade põuda.

Tallinna haridusameti üldosakonna juhataja Rainer Rannala ütleb, et moodullasteaedade kasutamiseks puudub edaspidi vajadus, sest kogu linna peale on 300 vaba lasteaiakohta.

Probleem on aga selles, et linn vaatleb kogu oma territooriumit ühe teeninduspiirkonnana. See aga ei rahulda elanikke, kes pole nõus lapsi teise linna otsa olevasse lasteaeda viima.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles